Μετά τον «Κώδικα Ντα Βίντσι» έρχεται το «Inferno»

11:46 20/2/2015 - Πηγή: TVNea

Υπήρχε σαν φήμη ότι το «Inferno» του Νταν Μπράουν θα αποτελούσε τη νέα κινηματογραφική συνάντηση του Ρον Χάουαρντ με τον Τομ Χανκς. Και να που όλα βρήκαν τον δρόμο τους.
O περιβόητος «Κώδικας Ντα Βίντσι» του Νταν Μπράουν έσκασε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στους αναγνωστικούς κύκλους το 2007, και αφορούσε μασονικές κρυπτικές οργανώσεις, που προσπαθούσαν να διαφυλάξουν μέσα στους αιώνες τους απογόνους του Ιησού, φτάνοντας μέρι και σήμερα.
Οι πωλήσεις ξεπέρασαν
κάθε προηγούμενο και μια κινηματογραφική μεταφορά ήταν αναπόφευκτη. Όπερ και εγέννετο. Τομ Χανκς, Οντρέι Τοτού, Ιαν Μακέλεν, Άλφρεντ Μολίνα, Ζαν Ρενό έδωσαν τα χέρια με τον Ρον Χάουαρντ και παρά τις «θρησκευτικές αντιδράσεις» ανα τον κόσμο η ταινία κατάφερε να συγκεντρώσει περί των 750 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τρία χρόνια αργότερα, το 2009, έγινε μια ακόμη προσπάθεια να δοθεί συνέχεια στις περιπέτειες του Ρόμπερτ Λάνγκτον, όταν μεταφέρθηκαν οι «Illuminati» του Νταν Μπραουν και τίτλο «Angels and Demons» και ελληνική απόδοση το «Οι Πεφωτισμένοι».
Κάπου σκόνταψε η μεταφορά, μεγάλο μέρος του καστ αποχώρησε, ο Τομ Χανκς υποδέχτηκε τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ και τα εισιτήρια έφτασαν στα 450 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Κι ύστερα τα σχέδια πάγωσαν, μέχρι και σήμερα, που ο Λάνγκτον επιστρέφει. Χαράς Ευαγγέλια για τους απανταχού φανατικούς, αφού ο Ρον Χάουαρντ συναίνεσε να σκηνοθετήσει το «Inferno» έχοντας δίπλα του τον Τομ Χανκς, την Φελίσιτι Τζόουνς, τον Ιρφάν Καν (από την «Ζωή του Πι»), τον Ομαρ Σι (από τους «Άθικτους») και την Σίντσε Μπαμπέτ Κνούτσεν (από το τηλεοπτικό «Borgen»).
To σενάριο θα υπογράψει ο Ντέιβιντ Κεπ, που είχε υπογράψει και το σενάριο των «Πεφωτισμένων».
Ωστόσο, το όνομά του έγινε περισσότερο γνωστό όταν υπέγραψε το σενάριο του «Jurrasic Park», των πρώτων «Επικίνδυνων Αποστολών», του πρώτου «Spiderman» (του Σαμ Ράιμι), και του «Πολέμου των Κόσμων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Το «Inferno» θέλει τον καθηγητή Λανγκτον να ξυπνάει σε ένα νοσοκομείο στην Ιταλία, με αμνησία. Εκεί θα ενώσει τις όποιες δυνάμεις του με την γιατρό Σιένα Μπρουκς, που θα τον βοηθήσει να επανακάμψει.
Με οδηγό στίχους από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, ο Λάνγκτον και η Σιένα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν μια σειρά από κώδικες που κρύβονται σε περίφημα αναγεννησιακά έργα τέχνης – γλυπτά, πίνακες και κτίρια.
Μόνο με τον τρόπο αυτόν μπορούν να βρουν τις απαντήσεις σε ένα γρίφο που ίσως τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο από μια τρομερή απειλή.
Ο Τομ Χανκς δήλωσε πως «επιδιώκει να απαρτίζεται από ένα διεθνές καστ με ηθοποιούς που θα μπορούσαν να διαχειριστούν την ενέργεια του Ρόμπερτ Λάνγκτον, καθώς οι διεθνείς απειλές του δίνουν αυτό το προνόμιο (σσ. εννοεί την γνωριμία με άτομα εκτός Αμερικής)».
Ο διευθυντής της Sony, Νταγκ Μπελγράντ δήλωσε «ενθουσιασμένος που θα γυριστεί μια τρίτη ταινία για τον Λαγκτον υπο την εποπτεία του Χάουαρντ, του Χανκς και του (παραγωγού) Μπράιαν Γκλέιζερ».

cinemaghttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα