Λ.Κωνσταντάρας για ΣΟΥ-ΚΟΥ:''Είμαστε ευχαριστημένοι που ο κόσμος μας χαρίζει την προτίμησή του...''

13:17 16/12/2015 - Πηγή: TVNea
Ο δημοσιογράφος Λάμπρος Κωνσταντάρας μιλά για τη συνεργασία με Μπεκατώρου-Μουτσινά, τον ανταγωνισμό στη ζώνη του «Σου-Κου» και την «κληρονομιά» του παππού και του πατέρα του.

1)«Πρωινό Σου-Κου»! Τελικά ήταν πιο δύσκολα πέρυσι ή είναι πιο δύσκολα φέτος;
Θαρρώ πως είναι πιο δύσκολα φέτος. Πέρυσι βγήκαμε στον ''αέρα'' δύο μήνες πριν τελειώσει η σεζόν. Ξέραμε ότι αυτό το διάστημα θα ήταν ένα δοκιμαστικό για να γνωριστούμε, να πειραματιστούμε και να δούμε πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε. Είχαμε μια περίοδο τηλεοπτικής... χάριτος Ε, αυτή η περίοδος φέτος δεν υπάρχει. Η σεζόν ξεκίνησε με φόρα,
ο ανταγωνισμός χτύπησε κόκκινα από την πρώτη στιγμή, οπότε πέσαμε όλοι στη μάχη με τα χίλια.
2)Φέτος το κανάλι, ανακάτεψε την...τράπουλα και προχώρησε στον σχεδιασμό μιας νέας εκπομπής, η οποία πια δεν είναι η εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου και της παρέας της, αλλά η εκπομπή της Μαρίας και του Νίκου Μουτσινά, με σένα φυσικά από δίπλα να σχολιάζεις και να βάζεις πλάτη στα δύσκολα. Το παιχνίδι έγινε πιο... προσωποκεντρικό.
Έχεις δίκιο, αλλά και πάλι μαζί με τη Μαρία και τον Νίκο, εγώ και η Νανά (Ηλιοπούλου) προσπαθούμε και φέτος να γίνουμε μια παρέα. Είμαστε τέσσερις άνθρωποι που καθόμαστε σε ένα τραπέζι και μιλάμε, λέμε τις απόψεις μας, κάνουμε πλάκα...
3)Έχετε γίνει παρέα;
Σου επαναλαμβάνω, προσπαθούμε να γίνουμε μια παρέα. Θέλουμε χρόνο... Όμως, νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
4)Η είσοδος του Νίκου στην εκπομπή ήταν μια είδηση η οποία προκάλεσε τεράστιο ντόρο. Όμως, δεν αποτυπώθηκε και στα ποσοστά τηλεθέασης.
Πέρυσι η εκπομπή είχε πιο εντυπωσιακές επιδόσεις. Ναι, γιατί φέτος έχουμε ξεκινήσει από την αρχή, στήνουμε μία άλλη εκπομπή και επιχειρούμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο και ο ανταγωνισμός ο οποίος είναι απίστευτος.
5)Και πέρυσι υπήρχε ανταγωνισμός...
Πέρυσι δεν είχε ανοίξει τόσο πολύ η πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Καταρχήν αυτήν τη σεζόν έχουμε και το Mega με το «Jenny-Jenny» που έχει πέσει στη μάχη, έχουμε και τον Alpha και το Epsilon, αλλά και την παιδική ζώνη του Star, όπου κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τα παιδιά που ψηφίζουν φανατικά καρτούν, ενώ απίστευτη είναι η δυναμική και των συνδρομητικών καναλιών τα Σαββατοκύριακα που ο κόσμος χαλαρώνει σπίτι. Μην ξεχνάμε και την ενημέρωση στον ΣΚΑΪ.
6)Άρα, να υποθέσω πως είσαστε ικανοποιημένοι που καταφέρνετε κάθε Σάββατο και Κυριακή με 18- 20% να κόβετε πρώτοι το νήμα της τηλεθέασης;
Είμαστε ευχαριστημένοι που ο κόσμος μας αγκαλιάζει και μας χαρίζει την προτίμησή του, όπως επίσης θα ήμασταν ευχαριστημένοι αν κάναμε και 25%! Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
7)Η εκπομπή, αν και έχει αποσπάσει θετικά σχόλια για τον συνδυασμό των προσώπων της, έχει δεχτεί και αυστηρή κριτική για τη θεματολογία της, γιατί μοιάζει να μην έχει ταυτότητα...
Δεν θεωρώ ότι η εκπομπή μας δεν έχει θεματολογία ή ότι είναι ένα προϊόν που δεν έχει να σου πει τίποτα. Είναι μία εκπομπή δομημένη πάνω στη φιλοσοφία που ακολουθούν όλες οι πρωινές, ψυχαγωγικές εκπομπές, οπότε;
8)Μήπως αυτό το... mix-grill που υπάρχει στην εκπομπή αποπροσανατολίζει τους τηλεθεατές; Μήπως αυτό το «πάντρεμα» πρωινάδικου με «Δέστε τους», όχι μόνο δεν πέτυχε, αλλά μπέρδεψε κιόλας;
Κοίταξε, θεωρώ πως είναι υπέρ μας το γεγονός ότι μετά την άφιξη του Νίκου στην εκπομπή αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε την κλασική, τηλεοπτική, πρωινή πεπατημένη και ότι προσπαθήσαμε σε αυτή την εκπομπή να εντάξουμε και κάποια άλλα κομμάτια. Πιστεύω πως μόνο αν τολμήσεις μπορείς να βγεις κερδισμένος, γιατί είτε αυτό που κάνεις αποδώσει είτε όχι, εσύ θα έχεις κάτι κερδίσει ή άμεσα ή έμμεσα. Προτιμώ να συμμετέχω σε μια εκπομπή που πειραματίζεται παρά σε μια εκπομπή που αντιγράφει χιλιοστημένες και χιλιοσχεδιασμένες πρωινές σκαλέτες.
9)Γενικά με την κριτική και τα σχόλια πώς τα πας; Γιατί είσαι ένας άνθρωπος που και ασκεί, αλλά και δέχεται κριτική...
Τα πάω μια χαρά. Μια κριτική που δεν έχει στόχο να σε μειώσει, να σε χτυπήσει κάτω από τη μέση, μόνο καλό σου κάνει. Υπάρχουν και οι κριτικές εκείνες που γίνονται βάσει άλλης λογικής, βάσει εμμονής και με τις οποίες δεν ασχολούμαι.
10)Εσύ έχεις υπάρξει εμμονικός στις κριτικές σου;
Έχω υπάρξει εμμονικός με ένα δυο ανθρώπους και έχω θυμώσει με τον εαυτό μου. Επειδή έχω βιώσει στο πετσί μου τι πάει να πει εμμονική κριτική, δεν θέλω να επαναλαμβάνω το ίδιο λάθος.
11)Έχεις ζητήσει συγγνώμη;
Βέβαια... Όταν διαπίστωσα πως ήμουν λάθος, θεώρησα πως ήταν υποχρέωσή μου να ζητήσω συγγνώμη. Ήταν θέμα δεοντολογίας για μένα... Με πατέρα τον Δημήτρη Κωνσταντάρα δεν χωρούν πολλά τέτοια λάθη... Τρελάθηκες (γέλια); Είμαι πολύ τυχερός που λόγω του πατέρα μου έμαθα τι πάει να πει δεοντολογία και τίμια δημοσιογραφία σχεδόν μαζί με τα πρώτα μου λόγια!
12)Είναι αυστηρός απέναντί σου ο πατέρας σου;
Ούτε συζήτηση... Από κόσκινο με περνάει. Και παρατήρηση θα μου κάνει και θα κάτσει να με δει και θα στείλει μέχρι και μήνυμα την ώρα που είμαι στον αέρα για ό,τι λέω και απ ‘όλα!
13)Είσαι ο εγγονός του αξεπέραστου Λάμπρου Κωνσταντάρα και ο γιος του Δημήτρη Κωνσταντάρα. Παρ’ όλα αυτά κατάφερες να κάνεις μία δική σου, ξεχωριστή πορεία στον χώρο των εγχώριων media και όχι μόνο...
Πάντα θα είμαι ο εγγονός του Λάμπρου και ο γιος του Δημήτρη και αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος. Όμως με ευχαριστεί που υπάρχω στον χώρο γιατί βασίζομαι στις δικές μου δυνάμεις.
14)Έχουν ανοίξει πόρτες γιατί ήσουν ένας Κωνσταντάρας;
Έχουν ανοίξει πόρτες γιατί ήμουν ένας Κωνσταντάρας, όπως επίσης κι έχουν κλείσει πόρτες γιατί ήμουν ένας Κωνσταντάρας. Σε αυτόν το χώρο εκτός από εκείνους που μπορεί να σε συμπαθούν, υπάρχουν κι εκείνοι που σε αντιπαθούν. Είτε εσένα, είτε τον πατέρα σου, είτε τον παππού σου.
15)Τι έχεις μάθει και από τον παππού σου και από τον μπαμπά σου και το κρατάς σαν φυλαχτό μέσα σου;
Ότι σε όποια δουλειά κι αν βρεθείς, πρέπει να την κάνεις με εντιμότητα, με ειλικρίνεια, με αυταπάρνηση. Ότι πρέπει να μάθεις να δουλεύεις πολύ, χωρίς να περιμένεις να σου χαριστεί τίποτα.

Πηγή:TV Έθνος-Νάνσυ Νικολαΐδουhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα