Λεωνίδας Καλφαγιάννης: "Ο Άρης στο Steps δεν είναι τόσο κωλόπαιδο όσο πιστεύουν όλοι"

18:08 5/12/2011 - Πηγή: TVNea
Ο hot πρωταγωνιστής του Steps Λεωνίδας Καλφαγιάννης μιλάει αποκλειστικά στο Tvnea και στον Αλέξανδρο Κούρτη για το τέλος της σειράς, την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί μαζί με τον Χάρη Ρώμα και την web επιτυχία "Stick around"!

- Αρχικά θέλω να μου μιλήσεις
για την συμμετοχή σου στο Steps και αν ταυτίζεσαι με τον χαρακτήρα του Άρη και στην προσωπική σου ζωή; Το Steps είναι μια σειρά που δεν έχει ξαναγίνει στα ελληνικά δεδομένα.Έχει την βάση της στο Fame, ενώ και η ισπανική εκδοχή το "Ένα βήμα μπροστά" παιζόταν για 6 χρόνια συνεχόμενα με μεγάλη επιτυχία.Όταν μου έγινε η πρόταση οι προοπτικές ήταν εξαιρετικές,η παραγωγή πολύ καλή,υπήρχε ένα πολύ ωραίο καστ, ωραίο σενάριο και ένας ρόλος που μου προκάλεσε το ενδιαφέρον απο την αρχή.Είχε μόλις προηγηθεί το Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο όπου υποδυόμουν τον Πάυλο -το καλό και ευγενικό παιδί- και με το Steps μου δινόταν η ευκαιρία να κάνω το ακριβώς αντίθετο, τον απότομο και σχεδόν αλητάκο Άρη. Κοινά στοιχεία με τον Άρη σίγουρα έχω όπως και με κάθε ρόλο που έχω κληθεί να κάνω.Αφού εγώ είμαι που χτίζω τον κάθε χαρακτήρα δεν μπορεί να μην έχουν δικά μου στοιχεία.Είναι όπως οι αρχιτέκτονες όπου ο καθένας σχεδιάζει ανάλογα με την προσωπική του αισθητική.Δεν είμαι Άρης αλλά ο Άρης έχει κάτι από μένα. Οι ρόλοι είναι ρόλοι και οι άνθρωποι-θέλω να πιστεύω και οι ηθοποιοί- είναι κάτι περισσότερο από τον ρόλο που "φοράνε"  την εκάστοτε στιγμή.
- Τα επεισόδια που βλέπουμε τώρα στον Αντ1 ολοκληρώνουν σταδιακά τις ιστορίες όλων των χαρακτήρων μιας και πλησιάζουμε προς το τέλος της σειράς. Πώς το βρήκες εσύ το φινάλε; Μου άρεσε.Για όλους υπάρχει ένα τέλος αντίστοιχο του κάθε χαρακτήρα και όλα κλείνουν με ένα χαμόγελο.Εγώ έχω και έναν επιπλέον λόγο να χαμογελάω αφού ο Άρης όχι μόνο κερδίζει την υποτροφία χορού αλλα κερδίζει και τον εαυτό του.Ξεπερνά τα όρια του,παλεύει με τις ανασφάλειες,τους φόβους και τα λάθη του,αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν και καταφέρνει τελικά να καταλύσει τις άμυνές του και να βγάλει το κάλυμα κακομαθημένου κωλόπαιδου που ο ίδιος είχε βάλει στον εαυτό του.Στο τέλος φαίνεται οτι ο Άρης δεν είναι τόσο κακό παιδί όσο πιστεύουν όλοι αφού βγάζει στην επιφάνεια τις ευαισθησίες του και βγαίνει νικητής.Κερδίζει την ζωή του.

- Μετά την σειρά διατήρησες επαφές με τα υπόλοιπα παιδία; Με τον Αχιλλέα, την Ναντίν, τον Κωνσταντίνο; Δεν βρισκόμαστε καθημερινά αλλά έχουμε διατηρήσει μια πολύ καλή επαφή. Όποτε τυχαίνει να βρεθούμε κάπου, πάντοτε είναι χαρά και...ρίχνουμε κι εναν χορο που λέει ο λόγος! (γέλια)

- Μένοντας η σειρά στο συρτάρι του σταθμού για δυό χρόνια σε άγχωσε ή σε στεναχώρησε αν θες καθόλου αυτό; Με την λογική ότι όταν κάνεις κάτι θέλεις σίγουρα να δεις και το αποτέλεσμα... Κοίτα να δεις, θεωρώ-αυτό το πολυ γνωστό και τετριμμένο!-οτι όλα γίνονται για καλό.Ωστόσο δεν μπορώ να πω πως το συγκεκριμένο θέμα δεν με προβλημάτισε.Κάθε νέος ηθοποιός μετράει τον εαυτό του μέσα απο τις δουλειές που κάνει.Και θέλει σ
Keywords
Τυχαία Θέματα