Λευτέρης Παπαπέτρου: Ο σεναριογράφος – μυστήριο των επιτυχιών

15:31 26/6/2015 - Πηγή: TVNea
Πρόκειται για έναν άνθρωπο χαμηλού προφίλ που δε δίνει συνεντεύξεις, ενώ το όνομα με το οποίο υπογράφει τις τηλεοπτικές του επιτυχίες δεν είναι τίποτα άλλο από το ψευδώνυμό του.
Ο Λευτέρης Παπαπέτρου έκανε την εμφάνισή του σα σεναριογράφος το 1992 στη σειρά «Η Ελίζα και οι άλλοι» σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ρήγα με τον οποίο έχει συνεργαστεί επίσης για το σενάριο πολλών ακόμα επιτυχημένων σειρών όπως: «Πάτερ ημών», «Ένας έρωτας» και «Ντόλτσε Βίτα». Μόνος του έχει γράψει τα «Εγκλήματα», το «Είσαι το ταίρι μου» και το πολύ πρόσφατο «Κάτω Παρτάλι». Όλες του οι σειρές έχουν
σημειώσει τεράστια επιτυχία όχι τόσο κατά την πρώτη τους προβολή όσο στις επαναλήψεις.
Λίγοι γνωρίζουν ότι το πραγματικό όνομα του σουρεαλιστή σεναριογράφου είναι Θοδωρής Πετρόπουλος, με το οποίο υπογράφει τα θεατρικά του έργα ή τις θεατρικές διασκευές και μεταφράσεις που κάνει από τη δεκαετία του ’90 με τις πιο πετυχημένες να είναι: «Σεσουάρ για δολοφόνους», «Σ’ αγαπώ, σε λατρεύω, χωρίζουμε», «Ντόλλυ η Προξενήτρα», «Μια τρελή τρελή σαραντάρα», «Αχ, αυτά τα φαντάσματα». Το πρώτο θεατρικό έργο που έγραψε ήταν το 2003 και έφερε τον τίτλο «Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας».
Κάτι που λίγοι γνωρίζουν επίσης είναι ότι τα πρώτα του σενάρια τα υπέγραφε με τη συμπληρωματική υπογραφή του Θοδωρή Πετρόπουλου -του πραγματικού του ονόματος, προφανώς γιατί πίστευε ότι τα συγγραφικά δίδυμα «λειτουργούν» καλύτερα, έχοντας ίσως στο μυαλό του τους Ρήγα - Αποστόλου. Βέβαια η επιτυχία και η εδραίωση δεν ήρθαν αμέσως για τον Λευτέρη Παπαπέτρου ίσως γιατί οι ήρωές του πάντα ήταν εξωπραγματικοί και πολύ πιο «μπροστά» από την εποχή τους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη θρυλική Σωσώ με τις βιτριολικές της ατάκες, την Κορίνα, την Αννέτα ή τους πρωταγωνιστές της σειράς «Κάτω Παρτάλι»; Ή ποιος δε συμφωνεί ότι και το «Ντόλτσε Βίτα» ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του; Γενικότερα, οι σειρές του Λευτέρη Παπαπέτρου έχουν πάντα το στοιχείο του σουρεαλισμού και αρκετά υψηλό μπάτζετ γι' αυτό και δεν βρίσκουν πάντα εύκολα στήριξη.
O πρώτος που πίστεψε στα «Εγκλήματα» ήταν ο παραγωγός τους, Νίκος Βεργέτης που φρόντισε να βρεθεί το καστ και να εξασφαλιστεί το μπάτζετ για τα γυρίσματα. Ως γνωστόν, όμως τα «Εγκλήματα» πέρασαν από σαράντα κύματα! Αρχικά, η σειρά είχε κατατεθεί στο MEGA, ωστόσο απορρίφθηκε και έτσι κατέληξε στον ΑΝΤ1 όπου κι εκεί «πέρασε» δύσκολα, αλλά ο νεοφερμένος στα ηνία του ψυχαγωγικού προγράμματος του σταθμού, Γιάννης Λάτσιος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα.http://www.tvnea.com
Keywords
Αναζητήσεις
λευτερης παπαπετρου σεναριογραφος, λευτέρης παπαπέτρου
Τυχαία Θέματα