Κύκλος ομιλιών με θέμα τους Νεοέλληνες ποιητές...

12:16 20/11/2015 - Πηγή: TVNea
Κύκλο ομιλιών με θέμα «Νεοέλληνες ποιητές: Από τον Διονύσιο Σολωμό στον Μανόλη Αναγνωστάκη», οργανώνει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου. Θα παρουσιαστεί το έργο και η δημιουργική πορεία κορυφαίων ποιητών μας (Σολωμός, Καβάφης, Παλαμάς, Σικελιανός, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Αναγνωστάκης), από ιδιαίτερα σημαντικούς μελετητές τους.

Στην πρώτη εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, ο κ. Δημήτρης Πολυχρονάκης θα μιλήσει με θέμα: «Διονύσιος Σολωμός, ένας πολιτικός ποιητής». Ο Δημήτρης Πολυχρονάκης γεννήθηκε το 1967 στο Ηράκλειο
Κρήτης και εργάζεται σήμερα ως επίκουρος καθηγητής της Νεοελληνικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει εκδώσει τα εξής βιβλία: «Ο κριτικός ιδεαλισμός του Ιάκωβου Πολυλά» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2002), «Όψεις της ρομαντικής ειρωνείας» (Ίνδικτος, 2007) και «Πιερότοι ποιητές στην εποχή της παρακμής: Το γέλιο ως επιθανάτιος ρόγχος» (Αλεξάνδρεια, 2015), ενώ έχει μεταφράσει το δοκίμιο του Hermann Broch «Ο Χόφμανσταλ και η εποχή του» (Πατάκης, 2003).
Να υπογραμμίσουμε πως άρθρα του για τη νεοελληνική και την ξένη φιλολογία ,έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων.

Πηγή:Cretalive.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα