Κωνσταντινούπολη 2020: Ολυμπιακοί Αγώνες σε δύο ηπείρους [βίντεο]

13:30 29/8/2013 - Πηγή: TVNea
Τους Ολυμπιακούς αγώνες στην πόλη όπου συναντάται η Ευρώπη με την Ασία, διαφημίζει η Τουρκία προωθώντας την υποψηφιότητά της.

Η Κωνσταντινούπολη διεκδικεί μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Η ΔΟΕ θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 7 Σεπτεμβρίου.


Οι δυο εβδομάδες των συγκρούσεων της αστυνομίας με τους διαδηλωτές που άφησαν πίσω τους 4 νεκρούς και 7.500 τραυματίες, τα σκάνδαλα ντόπινγκ και στημένων αγώνων αλλά και η ενδεχόμενη εμπλοκή της χώρας στη συριακή κρίση, θεωρούνται αγκάθια στην υποψηφιότητα της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής της επιτροπής «Κωνσταντινούπολη 2020» Χασάν Αράτ εκτιμά, ότι η γεωγραφική θέση της πόλης, που αποτελεί μία γέφυρα ανάμεσα στις δύο ηπείρους, είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενόψει της τελικής κρίσης.

«Αν η ΔΟΕ μάς εμπιστευτεί τη διοργάνωση θα είναι η πρώτη φορά που θα διοργανώσουμε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά στην ιστορία που θα διεξαχθούν οι Αγώνες ταυτόχρονα σε Ευρώπη και Ασία. Το πρωί οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν κωπηλασία στην ασιατική πλευρά και το απόγευμα μπάσκετ στην ευρωπαϊκή. Το βράδυ η θεά της Κωνσταντινούπολης είναι φανταστική», δηλώνει ο Χασάν Αράτ.

Το Ολυμπιακό στάδιο Ατατούρκ είναι ήδη έτοιμο, καθώς είχε κατασκευαστεί ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, για την οποία η πόλη ήταν και πάλι υποψήφια. Διαθέσιμες είναι επίσης και οι εγκαταστάσεις του μπάσκετ καθώς το άθλημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Τουρκία.

Πηγή: gr.euronews.com
Keywords
Τυχαία Θέματα