Κινητοποιήσεις στην παιδεία

08:15 10/9/2013 - Πηγή: TVNea
Κινητοποιήσεις έχουμε στο χώρο της παιδείας και ειδικότερα στα πανεπιστήμια. Πιο συγκεκριμένα: Αναβολή έχουμε σήμερα στις εξετάσεις του Πολυτεχνίου. Σήμερα και αύριο αναβάλλονται οι εξετάσεις στους Μεταλλειολόγους.
Επίσης η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. αποφάσισε την προειδοποιητική αναστολή της λειτουργίας του μέχρι τη Δευτέρα 16-9-2013. Η περαιτέρω στάση του Ε.Κ.Π.Α. θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της Συγκλήτου, αντιδρώντας έτσι στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να τεθεί σε διαθεσιμότητα διοικητικό
προσωπικό του Πανεπιστημίου, παρά το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή, όπως λένε, παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο θεμελιώνει καταφανώς το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, και εμποδίζει πλέον την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.
Επιπλέον αποφασίστηκε κατάληψη σε τμήματα του ΕΜ Πολυτεχνείου.από τους συλλόγους:
1. Μηχανολόγων -Κατάληψη μέχρι τις 16/9, με νέα συνέλευση την ίδια μέρα
2. Ναυπηγών - Κατάληψη μέχρι τις 16/9 και νέα Γ.Σ στις 17/9
3. Ηλεκτρολόγων - Κατάληψη μέχρι τις 16/9, με νέα συνέλευση την ίδια μέρα
4.ΣΕΜΦΕ - Κατάληψη μέχρι τις 16/9 και νέα Γ.Σ στις 17/9
5. Χημικών - Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Κινητοποιήσεις και στη πρωοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Με κινητοποιήσεις των καθηγητών ξεκινά το νέο σχολικό έτος. Κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία να αρχίσουν οι καθηγητές από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Για την σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τους δασκάλους. Τις προηγούμενες ημέρες η ΔΟΕ με ανακοινώσεις της είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και είχε καλέσει τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Το απόγευμα , η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος ξεκαθαρίζει ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Tην ίδια διαβεβαίωση έδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα