Η Σουηδία νικήτρια του OGAE International Poll! - ποια θέση πήρε η Ελλάδα;

17:45 29/4/2014 - Πηγή: TVNea
Η Sanna Nielsen, φετινή εκπρόσωπος της Σουηδίας στον 59ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, ήταν η νικήτρια του OGAE International Poll 2014!

Η 30χρονη ξανθιά τραγουδίστρια και το τραγούδι της "Undo" κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της ψηφοφορίας, που διενεργεί κάθε χρόνο το επίσημο fan club της Eurovision,
λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. 39 OGAE fan clubs από την Ευρώπη και ένα από τον υπόλοιπο κόσμο ψήφισαν τα αγαπημένα τους τραγούδια από τη φετινή διοργάνωση και ανέδειξαν νικήτρια τη Σουηδία και μάλιστα με αξιοσημείωτη διαφορά βαθμών.

Ούτε πέντε, ούτε δέκα αλλά είκοσι (δηλαδή τα μισά απ' όλη την ψηφοφορία!) ήταν τα 12άρια που απέσπασε η Σουηδία, μαζί με πέντε 10άρια και άλλους πόντους, που της έδωσαν συνολικά 354 βαθμούς! Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 39 fan clubs (εξαιρείται η ίδια η Σουηδία), μόλις 3 χώρες δεν ψήφισαν καθόλου το "Undo" και αυτές ήταν η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Ρωσία, ενώ οι μόνες χώρες που της έδωσαν κάτω από 5 βαθμούς ήταν η Κροατία και τα Σκόπια!

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ουγγαρία με 262 βαθμούς, ενώ την έκπληξη έκαναν το Ισραήλ και η Αυστρία, που ακολούθησαν με 233 και 221 βαθμούς στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, την ώρα που τα στοιχήματα τις θέλουν πολύ πιο κάτω στην τελική κατάταξη. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει 162 βαθμούς, αφήνοντας το μεγάλο φετινό φαβορί, την Αρμενία, στην έκτη θέση με 157. Στην έβδομη, όγδοη και δέκατη θέση τερμάτισαν η Νορβηγία, η Ισπανία και το Μαυροβούνιο - σας το λέω εγώ τόσο καιρό για το Μαυροβούνιο ότι θα ξεχωρίσει! - με 132, 111 και 79 βαθμούς αντίστοιχα.

Η Ελλάδα μπήκε επιτυχώς στην πρώτη δεκάδα του OGAE International Poll, αφού βρέθηκε στην 9η θέση με 104 συνολικά πόντους από 39 χώρες. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως μόλις οι 25 από τις 39 χώρες μας τίμησαν με την ψήφο τους και πως δεν λάβαμε κανένα 10άρι και κανένα 12άρι, ούτε καν από την Κύπρο, η οποία μας πέταξε ένα φθηνό 6άρι. Παράλληλα, ένα ακόμη αποθαρρυντικό στοιχείο είναι πως με εξαίρεση το 8άρι της Αρμενίας, όλες οι υπόλοιπες βαθμολογίες που έλαβε το "Rise Up" των Freaky Fortune & Riskykidd κυμαίνονταν από 1-6 βαθμούς.

Αναλυτικά λάβαμε:
1 από: Σλοβενία
2 από: Ελβετία, Βέλγιο
3 από: Γαλλία, Βουλγαρία, Μάλτα, Φινλανδία, Ρουμανία, EC Γερμανίας, Ανδόρα
4 από: Αζερμπαϊτζάν, Ηνωμένο Βασίλειο, Αλβανία, Πορτογαλία, Ισπανία
5 από: Εσθονία, Ολλανδία, Σερβία, Σουηδία
6 από: Αυστρία, Μολδαβία, Κύπρος, OGAE Γερμανίας, Νορβηγία
7 από: ΚΑΝΕΝΑΝ
8 από: Αρμενία
10 από: ΚΑΝΕΝΑΝ
12 από: ΚΑΝΕΝΑΝ

Τέλος, εξαιρετικά χαμηλά σε σύγκριση με τα προγνωστικά, που επιμένουν να τις θέλουν μέσα στη δεκάδα, τερμάτισαν η Δανία (12η θέση), το Αζερμπαϊτζάν (18η θέση), η Ρουμανία (21η θέση) και η Ουκρανία (24η θέση), αποδεικνύοντας τη χαμηλή απήχηση αυτών των κομματιών στο εσωτερικό των fan clubs. Τελευταίες τερμάτισαν η Αλβανία, η Λιθουανία και η Πορτογαλία με 0 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΔΩ .
Keywords
Τυχαία Θέματα