Η σκληρή κριτική της Αφροδίτης Γραμμέλη στη Ζέτα Μακρυπούλια!

20:31 28/6/2014 - Πηγή: TVNea
Η νεαρή ξανθή παρουσιάστρια απολαμβάνει το αφρόλουτρό της στην μπανιέρα που στήθηκε
καταμεσής του πλατό για τις ανάγκες του τρέιλερ παίζοντας με τις σαπουνόφουσκες. Αμέριμνη και χαλαρή όπως ακριβώς κάνει και τηλεόραση. Δίχως ιδιαίτερη πίεση, χαμογελαστή, σχεδόν αδιάφορη για το τι γίνεται γύρω της. Με την εικόνα της να παραπέμπει σε αγαλμάτινη προκειμένου να φωτογραφηθεί από τα καμαρίνια ως το πλατό τόσο ώστε να πλημμυρίσουν τα κοινωνικά δίκτυα από τους πειραματισμούς του μακιγέρ και του ενδυματολόγου της. Και να ακολουθήσουν οι συνήθεις επευφημίες: Θεά! Μοναδική! Υπέροχη! Κάπως έτσι πορεύεται
όλα αυτά τα χρόνια η Ζέτα Μακρυπούλια. Ως ιερή αγελάδα της τηλεόρασης. Ολοι έχουν μια καλή κουβέντα να πουν για αυτήν: από τους διευθυντές και τα στελέχη του ΑΝΤ1 που την είχαν, ως τους συναδέλφους τους στο Mega που την έχουν και τους υπολοίπους που πολύ θα ήθελαν να την έχουν.

Σε ρόλο πασπαρτού εδώ και μία δεκαετία η «ξανθή αγαπημένη Παναγιά» της σόουμπιζ εμφανίζεται πότε ως ηθοποιός, πότε ως μοντέλο και πότε ως παρουσιάστρια. Η τελευταία της ιδιότητα είναι και αυτή που ενδιαφέρει περισσότερο, για πολλούς λόγους. Αρχικά διότι ως παρουσιάστρια δεν ανήκει στη σχολή της Ρούλας Κορομηλά και της Ελένης Μενεγάκη. Εκείνες δεν διεκπεραίωσαν ποτέ ένα πρόγραμμα. Από την αρχή ως το τέλος, από τον πρώτο ως τον τελευταίο συνεργάτη, από το μεγαλύτερο ως το μικρότερο θέμα ο έλεγχος ήταν δικός τους. Εκείνες αποφάσιζαν, επέλεγαν, δούλευαν σκληρά και διαμόρφωναν το πρόγραμμα, το οποίο στη συνέχεια παρουσίαζαν αποδεσμευμένες από κάρτες και autocue και με την προσωπική πινελιά τους έντονη ακόμη και σήμερα. Σε αντίθεση με τα παραπάνω, η κυρία Μακρυπούλια έχει επιλέξει το μοντέλο παρουσίασης «κούκλα βιτρίνας». Αυτό δηλαδή που προϋποθέτει μια λαμπερή εμφάνιση, χαμόγελο και περιορισμένη ευθύνη. Εξ ου και ποτέ ως σήμερα ο συγκεκριμένος ρόλος δεν κατάφερε ούτε να εκτοξεύσει ούτε να καταβαραθρώσει τα νούμερα. Φεύγοντας από το «Dancing with the stars» η τηλεθέαση παρέμεινε υψηλή, με τη Δούκισσα Νομικού να τη διαδέχεται επάξια, ενώ η έλευσή της στο αδύναμο «Just the two of us» δεν βοήθησε ιδιαίτερα, καθώς τα προβλήματα του σόου ήταν αξεπέραστα και δεν αφορούσαν την παρουσιάστρια, η οποία ομολογουμένως έδειξε να αποστασιοποιείται από την αίσθηση τηλεοπτικής μιζέριας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως, όπως αναφέρουν πηγές, δεν συμμετείχε ούτε στις συσκέψεις. Αυτό που έμεινε τόσο από το ένα όσο και από το άλλο σόου ήταν οι μεταμορφώσεις της που άλλοτε άγγιζαν την υπερβολή και άλλοτε αποτελούσαν κομμάτι του τηλεοπτικού παραμυθιού που χορταίνει το τηλεοπτικό μάτι.

Στα μεταγραφικά σενάρια που ευδοκιμούν αυτή την περίοδο ακούγεται έντονα το όνομά της σε ρόλο κεντρικής παρουσιάστριας του πρωινού ψυχαγωγικού προγράμματος. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Δύσκολο διότι ποτέ ως σήμερα δεν μπήκε σε τόσο δύσκολο παιχνίδι, το οποίο προϋποθέτει και συνολική ανάληψη ευθύνης, όχι ακατόρθωτο αν η ίδια και το κανάλι αποφασίσουν να κάνουν την έκπληξη.

Εν κατακλείδι η κυρία Μακρυπούλια διεκδικεί επάξια τον ρόλο της «ατσαλάκωτης» στην ελληνική τηλεόραση. Εχει προστατεύσει την εικόνα της αποφεύγοντας να απαντήσει σε μικρότητες, σε σχόλια για την προσωπική ζωή της, για τις επιλογές της, για το ανθρώπινο κομμάτι της. Από την άλλη, το να αποφεύγεις εντέχνως να βουτήξεις το πόδι στη λάσπη σίγουρα σε προστατεύει από το να μη λερωθείς, όμως δεν θα περάσεις ποτέ απέναντι.
Keywords
Τυχαία Θέματα