Η σκληρή κριτική της Αφροδίτης Γραμμέλη για το ¨Καλοκαίρι Παντού¨ και η θετική για το ¨Happy Day¨!

19:15 23/7/2014 - Πηγή: TVNea
Γράφει η Αφροδίτη Γραμμέλη:

Υπάρχει κάτι που ανταγωνίζεται την πλήρη υποβάθμιση του τηλεοπτικού προγράμματος στη διάρκεια του καλοκαιριού με επαναλήψεις και αναμασημένες εκπομπές. Είναι το είδος της ψυχαγωγίας το οποίο αρέσκεται να αποκαλείται ανώδυνη θέλοντας προφανώς να ξορκίσει με αυτόν τον τρόπο την έλλειψη σοβαρού περιεχομένου. Εκπομπές οι οποίες στήνονται εν ριπή οφθαλμού από τους μετρ του είδους και έχουν ως στόχο τους την ψυχαγωγία του κοινού και που τελικά μοιάζουν τόσο πολύ που νομίζεις ότι απλώς πρόκειται για sequel...

Αυτή
την περίοδο δύο ζωντανά ψυχαγωγικά μαγκαζίνο από τον Alpha αποπειρώνται να διασκεδάσουν και να διαλύσουν την τηλεοπτική ομίχλη της πλήξης: το «Happy Day» και το «Καλοκαίρι παντού». Σε ό,τι αφορά το πρώτο υπάρχει μεγαλύτερη άνεση και φυσικότητα από το πάνελ των παρουσιαστών, χαρούμενη ατμόσφαιρα, ωστόσο η απουσία θεματολογίας αυτή την περίοδο προκαλεί «κοιλιά». Φανερά πιο ισχυρή και πιο δυναμική η παρουσία των γυναικών (Σταματίνα Τσιμτσιλή και Ελένη Τσολάκη), η εκπομπή όμως θα πρέπει να εντάξει και άλλες ενότητες, πιο χρηστικές αν θέλει να κρατήσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Πάντως ήταν και παραμένει μια έξυπνη κίνηση του καναλιού να απαντήσει με κάτι διαφορετικό στις ενημερωτικές εκπομπές των ανταγωνιστών του.

Το «Καλοκαίρι παντού», η άλλη εκπομπή του Alpha, έριξε το βάρος της παραγωγής, όπως όλα μαρτυρούν, στην εμφάνιση των παρουσιαστών και των συμπαρουσιαστών. Οι τελευταίοι φαίνεται ότι επελέγησαν με κριτήρια που δείχνουν να είναι κοινά με αυτά των καλλιστείων και μόνο, καθώς πρόκειται για νέα παιδιά τα οποία, ως γνήσιοι μιμητές των πανελιστών που κατακλύζουν τέτοιου είδους προγράμματα, περιορίζονται στο να σχολιάζουν ανόητες ειδήσεις και δηλώσεις του τύπου: «Θέλω τον άνδρα γυμνασμένο», «Δεν έχω βρει το άλλο μου μισό», «Ο τάδε και η δείνα ζουν τον έρωτά τους στη Μύκονο» ή σουρεαλιστικές συνεντεύξεις με την Κατερίνα Στικούδη να αποποιείται τον ρόλο του sex symbol (το οποίο εκτός συνέντευξης μονοπωλεί με ιδιαίτερη άνεση απ' ό,τι είδαμε τουλάχιστον στη σκηνή των Mad Awards, εκτός αν η πρόθεσή της ήταν να αυτοπροταθεί για παρουσίαση δελτίου ειδήσεων και την παρεξηγήσαμε). Επιπλέον έχει κουράσει η απονομή βραβείων σε εμφανίσεις που πραγματοποιούν κάθε λίγο και λιγάκι οι διάφοροι μαϊντανοί των κοσμικών πάρτι με δανεικά ρούχα από στυλίστες. Πόσο πια; Ηταν μια επιτυχημένη στήλη του «Δέστε τους» και αυτό λόγω του σχολίου που έκαναν οι Μουτσινάς - Ηλιάκη. Τώρα πια μοιάζει και είναι απλά κακή απομίμηση.

Φιλότιμη η προσπάθεια των παρουσιαστών Κατερίνας Καινούργιου και Παύλου Σταματόπουλου να γίνουν συμπαθείς, αστείοι και να βρουν ρυθμό. Χρειάζεται όμως περισσότερη ηρεμία στην εμφάνιση της κυρίας Καινούργιου, η οποία έχει έντονα στοιχεία υπερβολής και επιτήδευσης για μια γυναίκα που δεν το χρειάζεται καθόλου, όπως επίσης και μικρότερη προσπάθεια για αστεία από τον συμπαρουσιαστή της. Εχουν χημεία, είναι ευγενείς, δεν έχουν θράσος και το ψάχνουν αρκετά. Ισως όμως κάποια στιγμή να σκεφθούν να αποδεσμευθούν από την ψυχαγωγία του «τσιριμπόμ τσιριμπίμ» η οποία τους αδικεί. Μπορούν περισσότερα και καλύτερα αμφότεροι. Στα θετικά σημεία της εκπομπής το σκηνικό που έχει στηθεί στο στούντιο. Ενδιαφέρουσα είναι η ενότητα στη διάρκεια της οποίας γίνονται συνδέσεις με μέρη της Ελλάδας, οι προτάσεις μαγειρικής και τα διεθνή μη lifestyle θέματα.

Δεν δαιμονοποιούνται η ψυχαγωγία και η αβάσταχτη ελαφρότητα της σουμπιζίστικης πραγματικότητας. Ενίοτε λειτουργούν και λυτρωτικά. Ολο αυτό όμως χρειάζεται μια ματιά συγκεκριμένη, ένα σχόλιο, μια πρόταση και όχι απλή αναπαραγωγή με μοναδικά συστατικά λίγο γελάκι, χάδια και ατάκα-σαχλαμάρα.

tovima.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα