Η πρωτιά δεν έφερε χαμόγελα στο Mega-Βαριά η ατμόσφαιρα...

13:45 15/1/2016 - Πηγή: TVNea
Παρά την πρωτιά του δελτίου ειδήσεων του Mega την περίοδο Ιούλιος-Δεκέμβριος 2015 (χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν το δελτίο του Alpha, που ξεχώρισε από όλα τα υπόλοιπα σε διαφορετική ώρα προβολής), μόνο δυσάρεστες ειδήσεις και βαριά ατμόσφαιρα επικρατούν στο Μεγάλο Κανάλι το διάστημα αυτό.

Η οικονομική δυσχέρεια λόγω της αδυναμίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου φαίνεται πλέον και στην καθημερινότητα του καναλιού.
Κάθε φορά που προκύπτουν έκτακτα γεγονότα, τα οποία απαιτούν επι πλέον κινητοποίηση, πέραν του μηχανισμού που βρίσκεται σε βάρδια, αποκαλύπτεται ότι δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα. Η εντολή που έχουν οι διαχειριστές των ταμείων του καναλιού είναι να ανταποκρίνονται στις άμεσες υποχρεώσεις του τομέα ειδήσεων (μισθολογικές και ασφαλιστικές) και τίποτα παραπάνω. Αποτέλεσμα αυτού του «στριμώγματος» είναι οι αρμόδιοι του σταθμού να «προσεύχονται» να μη συμβαίνουν έκτακτα γεγονότα, που απαιτούν επι πλέον βάρδιες ή ακόμη και αποστολές εντός Ελλάδας, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησής τους.

Επιπρόσθετα, όπως προκύπτει από πληροφορίες του ενθέτου «SECRET» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ακόμη και σε ό,τι αφορά την αποζημίωση των πέντε δημοσιογράφων που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις μειώσεις μισθών, τουλάχιστον σε μία από αυτές τις περιπτώσεις η συμφωνία που έγινε ήταν να καταβληθεί σε βάθος περίπου μιας… διετίας! Το ευτύχημα για τον συγκεκριμένο από τους πέντε είναι ότι βρήκε ήδη δουλειά και κατά συνέπεια «τρέχει» η μισθοδοσία του από το νέο «μαγαζί» (μαθαίνουμε ότι δεν λέει τα καλύτερα για τις συνθήκες το τελευταίο διάστημα στο προηγούμενο).

Γκρίνιες υπάρχουν και σε δύο τμήματα του καναλιού (οικονομικό-πολιτικό), καθώς η ενεργοποίηση της Δέσποινας Βλεπάκη σε φουλ ρυθμούς, αλλά και η ανάληψη από την Αμέλια Αναστασάκη ενός τομέα όπως το Ασφαλιστικό, που είναι πρώτο θέμα αυτή την περίοδο, έχουν ενοχλήσει τους εναπομείναντες από τους παλαιότερους ρεπόρτερ του Mega. Γνωστά πρόσωπα από τα δύο ρεπορτάζ δεν βλέπουν με ευχαρίστηση το ότι περιορίζεται ο «χώρος» τους, φαινόμενο που είχε γνωρίσει… άνθηση στο Mega και την περίοδο της σχεδόν ταυτόχρονης άφιξης των κ. Σαράφογλου - Τζίμα.

Πάντως, οι γκρίνιες δεν αφορούν τις συσκέψεις που γίνονται πριν από το δελτίο ειδήσεων, όπου το μόνο που προσέχουν οι πάντες και που δεν σταμάτησε ακόμη και τις εορταστικές ημέρες είναι η απόσταση την οποία, με διακριτικό, αλλά σαφή τρόπο, κρατά η Ολγα Τρέμη από τον Μανώλη Καψή και οι αντίστοιχες αποστάσεις που τηρούν ορισμένοι ρεπόρτερ από τον Κώστα Σπυρόπουλο και τα ρεπορτάζ-ντοκιμαντέρ που σχεδόν καθημερινά προβάλλονται με εισήγησή του.

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα