Η "Ουτοπία" της ντροπής

10:45 12/3/2016 - Πηγή: TVNea
Μεγάλη απογοήτευση ένιωσαν οι περισσότεροι ακούγοντας το "Utopian Land" των Argo που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision- για την ακρίβεια τα πρώτα δευτερόλεπτα λες "καλά το πάει" και στη συνέχεια ελπίζεις να μην το ξανακούσεις ποτέ. Καλύτερα από όλους το έθεσε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, ένας εξαιρετικός μουσικός παραγωγός που έχει ασχοληθεί στενά με τον διαγωνισμό τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και δικαιούται να έχει άποψη: "Άσχετα με την πολιτική πλευρά του πράγματος, μουσικά και αντικειμενικά, η στιχουργική ιδέα περί μεταναστευτικού-προσφυγικού και η μουσική ιδέα για έθνικ-ποντιακό-χιπ
χοπ δεν ήταν κακή, αλλά στη μουσική -και όχι μόνο- υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ Ιδέας και Πραγματοποίησης. Μεταξύ Θεωρίας και Πράξης. Και εδώ αυτή η απόσταση παρέμεινε τεράστια. Χώρια που οι φωνές στο τραγούδι ακούγονται λες και είναι επιπέδου σχολικής εορτής". Οι πιο απαισιόδοξοι μάλιστα λένε ήδη ότι φέτος κινδυνεύουμε για πρώτη φορά να μην περάσουμε στον τελικό.

Αντιθέτως, το τραγούδι "Alter Ego" των Minus One, που θα εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο στην Στοκχόλμη ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Και επειδή το κομμάτι μας εντυπωσίασε σε επίπεδο παραγωγής, ανακαλύψαμε (με λίγη καθυστέρηση) ότι το συνυπογράφει ο Σουηδός Thomas G: Son, ο οποίος- μεταξύ άλλων- είχε γράψει και το υπέροχο Euphoria της Loreen που είχε φέρει τη νίκη στη χώρα του το 2012.

Φυσικά μεγάλο φαβορί θεωρείται ήδη η Ρωσία. με το, επίσης δυναμικό, "You are the only one" και τον Sergey Lazarev (που κερδίζει έτσι κι αλλιώς τις εντυπώσεις με την εντυπωσιακή του εξωτερική εμφάνιση) ενώ το -υψηλού κόστους- κλιπ έχει ήδη συζητηθεί. Το τραγούδι επιλέχθηκε από τη Κρατική τηλεόραση χωρίς τη συμμετοχή του κοινού, και φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Κοντόπουλου και του καλού του φίλου- και γνωστού φιλέλληνα- Philip Kirkorov.

Νίκος Γεωργιάδης entertv.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα