Η ΝΕΡΙΤ θα «διασώσει» το πλεόνασμα των ΔΕΚΟ για το 2014

15:17 30/11/2013 - Πηγή: TVNea
Διευρυμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, του αρμόδιου υφυπουργού για την δημόσια τηλεόραση κ. Π. Καψή και του προέδρου της ΝΕΡΙΤ κ. Γ. Προκοπάκη αναφορικά με τον προϋπολογισμό της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ιντερνετ και Τηλεοράσεως (ΝΕΡΙΤ).

Ο
Προϋπολογισμός της ΝΕΡΙΤ για το 2014 έχει προσαρτηθεί στους προϋπολογισμούς των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ) που είναι ενταγμένοι στο μητρώο φορέων Γενικής Κυβερνήσεως και αναμένεται να βελτιώσει αισθητά το οικονομικό τους αποτέλεσμα και ειδικά τα έσοδα από πωλήσεις. Συγκεκριμένα αναμένεται να αυξηθούν κατά 139 εκατ. ευρώ ή 30% το 2014.

Σε κάθε περίπτωση για να χρηματοδοτηθεί η ΝΕΡΙΤ στους πρώτους μήνες της λειτουργίας της (αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο) θα απαιτηθεί η λήψη πιστωτικής γραμμής, η οποία θα εξυπηρετηθεί από το ανταποδοτικό τέλος που θα θεσμοθετηθώ υπέρ της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ιντερνέτ και Τηλεοράσεως και θα εισπράττεται κανονικά μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ανταποδοτικό τέλος της ΝΕΡΙΤ θα ανέρχεται στο 65% του ανταποδοτικού τέλους της πρώην ΕΡΤ, ήτοι στα 2,7 ευρώ σε μηναία βάση. Τα ετήσια έσοδα της ΝΕΡΙΤ από το ανταποδοτικό τέλος αναμένονται στα 188 εκατ. ευρώ, ενώ από διαφημίσεις η νέα δημόσια τηλεόραση αναμένεται να έχει το επόμενο έτος έσοδα 30 εκατ. ευρώ (σύνολο 210 εκατ. ευρώ).

Πάντως, αντιπαράθεση φαίνεται να έχει προκύψει αναφορικά με το μόνιμο προσωπικό της ΝΕΡΙΤ με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα να ζητά να είναι 600 άτομα και τον κ. Καψή να επιμένει στα 700 άτομα. Ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ κ. Γ. Προκοπάκης τοποθετεί τον ιδανικό αριθμό στους 650 εργαζόμενους και ζητά την πρόσληψη και άλλων 650 συμβασιούχων.

Newsbeast.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα