Η Αφροδίτη Γραμμέλη κατακεραυνώνει τα ¨Καρντάσιανς¨!

10:15 15/4/2015 - Πηγή: TVNea

Γράφει η Αφροδίτη Γραμμέλη:

Δυστυχώς έρχεται η ώρα που οι κύκλοι κλείνουν. Μπορεί να κουράζονται οι άνθρωποι, μπορεί να
ξεφουσκώνουν οι ιδέες, μπορεί να εξατμίζεται το ενδιαφέρον. Κάτι από όλα αυτά συμβαίνει στην εκπομπή «Καρντάσιανς» του ΑΝΤ1. 'Η όλα μαζί. Ειδικά την εφετινή σεζόν η εκπομπή προσπάθησε να βρει ρυθμό, αντικείμενο, ύφος αλλά μάλλον ατύχησε στα περισσότερα. Η τριάδα ποτέ δεν λειτούργησε και απλώς εφέτος χαντακώθηκε. Ο Δημήτρης Σταρόβας, πιο κουρασμένος από ποτέ, σχεδόν βαριεστημένος
σχεδόν σαν κάποιος να τον υποχρέωσε να βρίσκεται μέσα στο στούντιο. Η Μαρία - της σιωπής - Μπεκατώρου, ιδιαίτερα αμήχανη, σχεδόν ψέλλιζε κάποια λόγια όταν υπήρχε περιθώριο. Το μόνο ενδιαφέρον της αυτή τη σεζόν ήταν το ντύσιμο και το μακιγιάζ της αφού η όποια προσπάθεια να φανεί έπεσε στο κενό. Για να μιλήσει βέβαια θα έπρεπε να το επέτρεπε ο κεντρικός παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος λειτούργησε σχεδόν σαν οδοστρωτήρας. Πήρε όλη την εκπομπή επάνω του, αυτό τουλάχιστον δείχνει η ως τώρα εικόνα, και προσπάθησε να αναστρέψει τη μέτρια ως και κακή επιδοσή της από την αρχή της σεζόν με πολλούς τρόπους.

Δυστυχώς και στο παρελθόν όταν τα τηλεοπτικά πλάνα του Γρ. Αρναούτογλου έπαιρναν την κατιούσα ο ίδιος έχανε την ψυχραιμία του και προσπαθούσε με ακροβατισμούς να προκαλέσει το ενδιαφέρον. Μόνο που κάθε ακροβάτης κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία και να βρεθεί καταγής.

Η σεζόν για τα «Καρντάσιανς» είχε αστοχίες: στην επιλογή προσώπων (Αχιλλέας Μπέος, Μητροπολίτης Ανθιμος και πολλά άλλα) με στόχο να προκαλέσουν με ατάκες και απόψεις. Στον τρόπο με τον οποίο γίνονταν οι συνεντεύξεις: οι ερωτήσεις δεν γίνονταν για να ξεδιπλωθούν ενδιαφέρουσες πτυχές από τη ζωή του καλεσμένου αλλά για να τροφοδοτηθεί το κουτσομπολαριό έτσι ώστε να βγουν τίτλοι και «τροφή» για τα πάνελ και τα σάιτ. Και τι δεν ακούσαμε εφέτος... Αποκορύφωμα των τελευταίων εκπομπών η περίπτωση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου τον οποίο αντιμετώπισαν μαρμαρωμένοι οι δύο παρουσιαστές σε ομοφοφοβικό παραλήρημα. Η συνέντευξη είναι δημοσιογραφική τέχνη και μάλιστα δύσκολη, θέλει ταλέντο. Αν παρακολουθήσει κάποιος τις συνεντεύξεις του Φρέντυ Γερμανού, της Ελενας Ακρίτα, της Εύης Κυριακοπούλου και πολλών άλλων θα καταλάβει τι σημαίνει καλή συνέντευξη και γιατί αυτό που γίνεται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στο πλατό των «Καρντάσιανς» είναι κάτι άλλο, κάτι εντελώς διαφορετικό. Φυσικά χρειάζονται ο δυνατός τίτλος, η είδηση, η ανατροπή. Εξαρτάται όμως από ποια σκοπιά το βλέπεις. Στη συγκεκριμένη εκπομπή η ανατροπή δεν ήρθε... ούτε καν φάνηκε να ξεπροβάλλει.

Υπάρχει και κάτι που θα μείνει αξέχαστο από τις συνεντεύξεις που έδωσε ο παρουσιαστής και που λειτούργησε ενδεικτικά για το πώς αντιλαμβάνονται οι έλληνες παρουσιαστές τον ρόλο τους, όχι μόνο στην ελληνική τηλέοραση αλλά στην κοινωνία ολάκερη. Πρόκειται για τη λεκτική «απειλή» προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιταχύνει το ξεκαθάρισμα του τηλεοπτικού τοπίου το οποίο υποσχέθηκε προεκλογικά. Προφανώς η αγωνία του να μη στερηθεί ο λαός τα «Καρντάσιανς» τον οδήγησε στη συγκεκριμένη σύσταση και μάλιστα από τον καναπέ της εκπομπής της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου. Εκεί λοιπόν που νομίζαμε πως η κρίση εκλογίκευσε καταστάσεις και περιπτώσεις, βρισκόμαστε πάλι μπροστά στην ίδια εικόνα. Της αλαζονείας, της έπαρσης, της έλλειψης συνείδησης του μεγέθους, του εγωκεντρισμού. Μπροστά στο σύνολο όλων αυτών των προσώπων που έθρεψε το τηλεοπτικό τέρας και που πιστεύουν πως ο έλλην πολίτης λίγο προτού γλαρώσει τα βράδια περνά και μια ταχυπαλμία για το τηλεοπτικό μέλλον τους!

tovima.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα