Η Catherine Zeta-Jones έπασχε από μανιοκατάθλιψη

13:30 15/4/2011 - Πηγή: TVNea
Η Catherine Zeta-Jones υποβλήθηκε σε θεραπεία για διπολική διαταραχή μετά το στρες που της προκάλεσε η περιπέτεια του συζύγου της Michael Douglas, ο οποίος θεραπεύτηκε πλήρως τον καρκίνο στο λάρυγγα, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της διάσημης ηθοποιού. «Μετά το στρες που υπέστη τον περασμένο χρόνο, η Catherine πήρε την απόφαση να μπει σε κλινική για ψυχικές παθήσεις και να παραμείνει εκεί για λίγο διάστημα προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία για Διπολική Διαταραχή τύπου ΙΙ», όπως αναφέρει
σε ανακοίνωσή της εκπρόσωπος της ηθοποιού.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η Catherine «αισθάνεται περίφημα και ανυπομονεί να ξεκινήσει να δουλεύει αυτή την εβδομάδα για τις δύο νέες της ταινίες».

Γνωστό περιοδικό, επικαλούμενο φίλο της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού
ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, έγραψε ότι η Catherine Zeta-Jones παρέμεινε για πέντε μέρες στη συγκεκριμένη κλινική, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα της κλινικής.
«Η Catherine είχε να αντιμετωπίσει την ασθένεια του Michael και αυτό ήταν δύσκολο. Εισήχθη στην κλινική για μερικές μέρες επειδή πρόκειται να ξεκινήσει τη δουλειά και ήθελε να είναι σίγουρη ότι είναι σε άριστη κατάσταση. Και είναι», ανέφερε επίσης ο φίλος της.
Ο Michael Douglas υποβλήθηκε τον περασμένο χρόνο σε χημειοθεραπεία για καρκίνο του λάρυγγα στο στάδιο 4, αλλά τον Ιανουάριο ανακοίνωσε ότι ο όγκος αντιμετωπίστηκε. Κατά την ίδια χρονιά, μάλιστα, ο γιος του M. Douglas από προηγούμενο γάμο, Cameron, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά.
Η Διπολική Διαταραχή είναι μία ψυχική πάθηση, η οποία περιλαμβάνει ένα φάσμα παραλλαγών και διαβαθμίσεων. Η τυπική μορφή της, που χαρακτηρίζεται από εναλλαγές επεισοδίων μανίας και φάσεων κατάθλιψης με μεσοδιαστήματα φυσιολογικής διάθεσης («νορμοθυμίας») ονομάζεται Διπολική Διαταραχή τύπου Ι.
Όταν τα συμπτώματα της μανίας είναι ήπια, τα επεισόδια ονομάζονται «υπομανιακά» και η διαταραχή χαρακτηρίζεται ως Διπολική Διαταραχή τύπου ΙΙ. Αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή ή/και ψυχοθεραπεία.

ant1online
Keywords
Τυχαία Θέματα