Η 13η Junior Eurovision ολοκληρώθηκε με τη νίκη της Μάλτας...

15:46 23/11/2015 - Πηγή: TVNea
Πολύ καλή η διοργάνωση της Βουλγαρικής τηλεόρασης το βράδυ του Σαββάτου -ενώ η χώρα μας δεν ήταν και αυτή τη χρονιά παρούσα-και φιλότιμη η προσπάθεια της γείτονος χώρας όπως μας ενημερώνει το INFE GREECE το σωματείο των Ελλήνων οργανωμένων φαν,που παρακολούθησε τη διοργάνωση.
Το σωματείο χαρακτηρίζει ως εφάμιλλη της κανονικής Eurovision αυτή των ¨μικρών¨, όσον αφορά στη σκηνή, τις καρτ-ποστάλ με τα απαραίτητα τουριστικά αξιοθέατα και τα γραφικά. Το κοινό ήταν ενθουσιώδες, έδωσε παλμό και μετέτρεψε τον διαγωνισμό σε ένα μεγάλο
παιδικό πάρτι. Καλεσμένος ηταν ο περσινός Ιταλός νικητής, Vincenzo Cantiello, αλλά και οι εκπρόσωποι της Βουλγαρίας, Krisia, Hasan & Ibrahim, οι οποίοι έδωσαν στη χώρα τους την τιμητική 2η θέση.
Όσο για τη βαθμολογία; Τα αναμενόμενα: οι γνωστοί-άγνωστοι ψήφισαν αλλήλους. Δύο φαβορί, όμως, ξεχώρισαν με εντυπωσιακή διαφορά, η Μάλτα και η Αρμενία, σε δύο –αμερικανικού ύφους- τραγούδια, όμως πολύ καλά ερμηνευμένα. Τρίτη ήρθε η Σλοβενία, στην καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ σε Senior ή Junior Eurovision.
Η νικήτρια, Destiny Chukunyere: είναι κόρη του παλαιού διεθνούς Νιγηριανού άσσου του ποδοσφαίρου, Ndubisi Chukunyere, ο οποίος έκανε καριέρα και στη Μάλτα, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα, όταν ολοκλήρωσε τη σταδιοδρομία του. Η Destiny γεννήθηκε το 2003 στην Birkirkara, κοντά στο Ħamrun, όπου πηγαίνει σχολείο. Τραγουδά από τα εννέα της χρόνια. Έχει ήδη μετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ, όπως το Singer Stage International Festival (1η και βραβείο ερμηνείας), το Konkors Kanzunetta Indipendenza Junior το 2014 (3η), με πρωτότυπο τραγούδι, το «Festa T’Ilwien», το Asteriks Music Festival (1η) και το Sanremo Junior στην Ιταλία (1η). Έχει επηρεαστεί από την Beyoncé και την Aretha Franklin, εξάλλου με τραγούδι της τελευταίας, το “Think” κέρδισε τον εθνικό τελικό. Το άσμα «Not my soul» είναι γραμμένο από τον Elton Zarb και την ίδια, σε στίχους του Matthew “Muxu” Mercieca και της ίδιας. Οι 185 βαθμοί που έλαβε είναι ρεκόρ για τη Junior Eurovision (το προηγούμενο κατείχε η Ισπανία, με την María Isabel και 171 βαθμούς).
Τα αποτελέσματα ήταν έως ένα σημείο ΄αναμενόμενα'΄μιας που η Μάλτα, η προθυμοποιήθηκε, όπως και η Βουλγαρία πέρσι, μετά από την άρνηση της ιταλικής τηλεόρασης, και έσπευσε να δηλώσει πως, σε περίπτωση νίκης της, αναλαμβάνει του χρόνου. Γιατί, λοιπόν, να ψάχνει η EBU διοργανωτή, αφού τον είχε έτοιμο.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα