Γιατί χρειαζόμαστε 3 κρατικά κανάλια;

14:47 13/6/2016 - Πηγή: TVNea
Ο Λάμπης Ταγματάρχης,Διευθυντής της ΕΡΤ,αναφέρθηκε, σε συνέντευξή του,στο γιατί υπάρχουν αλλά και τι εξυπηρετούν τα 3 κρατικά κανάλια(ΕΡΤ1,ΕΡΤ2,ΕΡΤ3).

Συμφωνείτε με το θεσμικό πλαίσιο που επαναλειτούργησε η ΕΡΤ; Για παράδειγμα είναι απαραίτητη η λειτουργία τριών τηλεοπτικών σταθμών;

''Η ΕΡΤ έχει έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό ο οποίος δεν επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο,
χρηματοδοτείται από τους πολίτες από το ανταποδοτικό τέλος. Ας δούμε ,όμως, τις δομές της ΕΡΤ: Τα μουσικά σύνολα με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, που είναι η μεγαλύτερη, η παλαιότερη και η σημαντικότερη ορχήστρα της Χώρας, μαζί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και τη Χορωδία της. Συχνά -πυκνά δίνουν συναυλίες είτε δωρεάν είτε με εξαιρετικά χαμηλό εισιτήριο μέχρι πέντε ευρώ. Υπάρχουν οι περιφερειακοί σταθμοί που παράγουν τοπικό πρόγραμμα αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά κάθε τόπου και τις τοπικές ειδήσεις. Το «Πρώτο πρόγραμμα» είναι το ενημερωτικό ραδιόφωνο που εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο, το «Δεύτερο» ο τόπος έκφρασης των Ελλήνων δημιουργών, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ το αθλητικό ραδιόφωνο, το «Τρίτο» της κλασικής μουσικής, ο «Κόσμος» της μουσικής του κόσμου και η «Φωνή της Ελλάδας» που απευθύνεται στους Έλληνες απανταχού της Γης. Τι απ’ όλα αυτά περισσεύει; Εγώ δεν βλέπω να περισσεύει κάτι. Υπάρχει η ΕΡΤ1, που είναι το ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι της εταιρείας, καθώς η Δημόσια Τηλεόραση οφείλει να παράγει σωστή ενημέρωση, η ΕΡΤ3 με προσανατολισμό στην περιφέρεια και στα Βαλκάνια και η ΕΡΤ2 που έχει επίκεντρο τις τέχνες, τον πολιτισμό, τις νέες τεχνολογίες, τον αθλητισμό. Ούτε λοιπόν στην τηλεόραση κρίνω ότι περισσεύει κάτι. Μην ξεχάσω να αναφέρω το site της ΕΡΤ, που μέσα απ’ αυτό έχεις πρόσβαση στο αρχείο, στις ειδήσεις και στη web TV. Το πώς αυτά τα κανάλια θα λειτουργήσουν με μέγιστη απόδοση των δυνατοτήτων που έχουν, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Είναι θέμα της διοίκησης, και φυσικά των εργαζομένων''.

Διαχρονικά η ΕΡΤ κατηγορείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι προβάλλει προνομιακά τις θέσεις της Κυβέρνησης. Πιστεύετε ότι μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, έχει κοπεί ο ομφάλιος λώρος; Υπάρχει η απαραίτητη πολυφωνία όπως συμβαίνει σε αντίστοιχα Δημόσια Ραδιοτηλεοπτικά Mέσα του εξωτερικού;

''Δεν είμαστε τέλειοι, αλλά κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει διαμαρτυρηθεί για μεροληπτική συμπεριφορά της ΕΡΤ εις βάρος του ή υπέρ της Κυβέρνησης. Μικρά παράπονα υπάρχουν, και είναι απολύτως θεμιτά. Προσπαθούμε με τιμιότητα και ειλικρίνεια να είμαστε όσο το δυνατόν αντικειμενικότεροι. Καλύπτουμε τις δραστηριότητες όλων των κομμάτων, δίνοντας χρόνο ανάλογο με τη δύναμη της εκπροσώπησής τους στην παρούσα Βουλή. Δεν με έχει πάρει κανείς να μου πει «Παίξε αυτό». Αν με πάρει, θα απαντήσω «Καν’ το εσύ» και θα πάω σπίτι μου. Κάνω τηλεόραση 30 χρόνια και οι πάντες γνωρίζουν πως δεν υπήρχε περίπτωση να αναλάβω ρόλο διεκπεραιωτή. Ναι ,λοιπόν, έχει κοπεί ο ομφάλιος λώρος με τη γνωστή του έννοια''.
Πηγή:TV ΕΘΝΟΣhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα