Γιάννης Ζουγανέλης: «Η ιδιωτική τηλεόραση δεν δίνει τη δυνατότητα εκπομπών που να αφορούν παιδιά»

15:21 12/3/2017 - Πηγή: TVNea
Ο Γιάννης Ζουγανέλης για πρώτη φορά στην πολύχρονη καριέρα του έχει την ευκαιρία να συνδυάσει όλες αυτές τις ιδιότητες για χάρη των παιδιών.
Πραγματικά ενθουσιασμένος για την εκπομπή «Στα παιδιά ο λόγος», που κάνει πρεμιέρα το ερχόμενο Σάββατο μιλάει με θέρμη για το νέο αυτό τηλεοπτικό του εγχείρημα. «Επιστρέφω έτσι όπως ήθελα να επιστρέψω στην τηλεόραση. Στην ΕΡΤ, από την οποία ξεκίνησα. Και νιώθω υποχρεωμένος απέναντι στα παιδιά, διότι ασχολούμαι και έχω θητεύσει στην καθηγησία πάρα πολλά χρόνια ως εκπαιδευτικός,
αλλά και ως άνθρωπος που σκέφτεται και αγαπάει ίο μέλλον και την πατρίδα» τόνισε στις Ειδήσεις.
Έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με παιδιά όλων των ηλικιών, κι αυτό είναι μια ακόμη αφορμή για χαρά. «Η ιδιωτική τηλεόραση δεν δίνει τη δυνατότητα εκπομπών που να αφορούν παιδιά. Αλλά αυτή δεν είναι μία αμειγώς παιδική εκπομπή. Απευθυνόμαστε στο παιδί που έχουμε όλοι μέσα μας. θα το επικαλεστούμε, όχι παλιμπαιδίζοντας ηλιθιωδώς. Αλλο ο παλιμπαιδισμός και άλλο να ανατρέξεις στις μνήμες των παιδικών σου χρόνων και να τις επικαλεστείς για να επικοινωνήσεις με τα παιδιά. Εχει μεγάλη διαφορά. Σε αυτό το δίωρο πρόγραμμα, θα τα ψυχαγωγήσουμε, θα τους γνωρίσουμε τις προσωπικότητες των βιωμάτων μας με έναν καλύτερο τρόπο και με μία διάθεση να επανέλθουμε στις αξίες, θα τα κάνουμε να σκεφτούν, να γελάσουν, αλλά κυρίως να έχουν λόγο». Οσο για τη θεματολογία, εφόσον πρόκειται για εκπομπή λόγου, ο Γ. Ζουγανέλης θέλει να δίνει κάθε φορά στα παιδιά τη δυνατότητα να οδηγούν τη συζήτηση. «Στην πρώτη εκπομπή μιλάμε για τους γονείς», αποκαλύπτει. «Λέμε τι κάναμε και κυρίως τι δεν κάναμε για τα παιδιά μας. Ενα άλλο θέμα είναι τι εύχεται ένα παιδί για το μέλλον, θα μιλήσουμε για την αξιοπρέπεια και όλα αυτά όχι διδακτικά, αλλά για να μπορούν τα παιδιά να αντιληφθούν τη σημαντικότητα τους. Επικοινωνούμε την αλήθεια, όσο μπορούμε, αποσπώντας από το κάθε παιδί λόγο, και όχι μόνον ευχάριστο. Και λέω "όσο μπορούμε" γιατί υπάρχουν ταμπού στην κοινωνία. Δεν μπορείς να μιλήσεις εύκολα για θέματα εκκλησιαστικά, για παράδειγμα. Εγώ δεν συμβιβάζομαι...».
Ποδαρικό στην πρεμιέρα κάνει ο Γιώργος Νταλάρας, αποκλειστικά όμως με την ιδιότητα του ως μπαμπά. Στην παρέα προστίθενται ο ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης και ο κορυφαίος συνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης. Φυσικά, το γέλιο, ο χορός και το τραγούδι έχουν σημαντική θέση σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν και οι γονείς.
«Παρότι έχω κλείσει τα 60, δεν παλιμπαιδίζω. Στον λόγο της τιμής μου λέω ότι νιώθω πιο πολύ παιδί και το εύχομαι και στους άλλους αυτό. Και τα χρόνια μου τα κουβαλάω και τις μνήμες μου έχω».http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα