Φθηνό internet μέσω Google

08:00 7/7/2013 - Πηγή: TVNea
Τα σχέδια της Google για την παροχή φθηνότερου Internet, κάτι που όλοι επιθυμούμε, είναι πλέον γεγονός, καθώς προχωρούν με την έγκριση της FCC στις ΗΠΑ για χρήση του Google White Space.

Αυτό σημαίνει
ότι οι συσκευές που κάνουν χρήση των κενών ραδιοφωνικών σταθμών μπορεί να αρχίσουν να πωλούνται και να χρησιμοποιούνται στη χώρα.

Με τη χρήση της βάσης δεδομένων της Google, οι συσκευές θα είναι σε θέση να καθορίσουν ποια κανάλια θα χρησιμοποιούν με ασφάλεια, στην περιοχή τους.

Το «White space spectrum» είναι πολλά υποσχόμενο για τα ασύρματα δίκτυα. Αυτό το φάσμα είναι στη χαμηλότερη κλίμακα συχνότητας (σε σύγκριση με τα συνήθη δίκτυα τηλεφωνίας και Wi-Fi), από τη μετάβαση της αναλογικής στην ψηφιακή τηλεόραση.

Αλλά τα ίδια τα κανάλια δεν είναι διαθέσιμα παντού, και μια βάση δεδομένων, όπως της Google είναι απαραίτητη για να χαρτογραφήσουν τα διαθέσιμα κανάλια σε κάθε περιοχή.

Η ταλαιπωρία αξίζει τον κόπο όμως, καθώς οι συσκευές που χρησιμοποιούν αυτό το φάσμα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και μπορούν να καλύψουν πολύ μεγαλύτερες περιοχές από το κανονικά ασύρματα τηλεφωνικά δίκτυα.
Keywords
Τυχαία Θέματα