Φράηντεϊζ- Special issue: Κυριακή 22 Μαΐου 2011

18:16 22/5/2011 - Πηγή: TVNea
DOMENICA NEXT WEEK
Οι εποχές λιτότητας τελείωσαν και τα δίκτυα της Αμερικής προσαρμόζονται για το μέλλον. Κι ενώ το ABC και NBC προσπαθούν ποιοτικά να παρέχουν ολόφρεσκη πραμάτεια, προκειμένου να επιστρέψουν δυναμικά στον ανταγωνισμό, στο CBS πειραματίζονται επικίνδυνα αρνητικά στο προγραμματιστικό κομμάτι, ενώ το FOX κινεί τα νήματα.
Διαβάστε
σε ένα Φράηντεϊζ- Special issue, μία πρώτη εκτενή ανάλυση των νέων δημιουργιών και του νέου σχεδιασμού στον προγραμματισμό. Χωρίς μανταλάκι και επιμέλειας Mr. Sandman!
Ας αρχίσουμε από τα πιο απλά. Η τηλεοπτική σεζόν 2010/11 δεν υπήρξε εύκολη για τα πέντε μεγάλα εθνικά δίκτυα. Η πίεση που δέχονται από τα (συνδρομητικά) καλωδιακά δίκτυα, το διαδίκτυο και φυσικά τα PVR- και DVD-Recorder μεγαλώνει, μέρα με  την ημέρα. Κυρίως την σεζόν 2010/11 τα δίκτυα είχαν να αντιμετωπίσουν μία δραστική πτώση στο κομμάτι της χρήσης. Λιγότερα νοικοκυρά βλέπουν την παραδοσιακή μορφή της τηλεόρασης, οι περισσότεροι στρέφονται στα νέα τεχνολογικά μέσα. Σε αυτό φυσικά ευθύνονται τα δίκτυα. Τα τελευταία χρόνια όλοι τους απέδειξαν την απέχθεια στο ρίσκο και αγάπη στην δειλία, από πλευράς περιεχομένου και προγραμματισμού δεν είδαμε μεγάλες αποκλείσεις σε σχέση με την τηλεόραση του 2001. Με μεγάλο ενδιαφέρον είδαμε μία στρατηγική αλλαγή στους σχεδιασμούς της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν.

Την μεγαλύτερη έκπληξη έκανε το NBC που επιτίθεται ξεκάθαρα στο … ABC. Η τοποθέτηση του ταλεντσόου «The Sing Off» τον χειμώνα και του «The Voice» την άνοιξη, ακριβώς απέναντι από το «Dancing with the Stars» του ABC, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Με σιγουριά μπορούμε να πούμε, πως θα υπάρξουν απώλειες και μάλιστα και από τις δύο πλευρές. Το NBC δίνει χώρο τον χειμώνα στο «The Playboy Club» και την άνοιξη στο «Smash», παρέχοντας τους καλύτερα εφόδια από ότι λ.χ. στο «Chuck». Στο CBS το «Two and a Half Men» διατηρεί την θέση του, όπως και το «Mike & Molly» αλλά και το «Hawaii 5-0», το νέο «Two Broke Girls» έρχεται να σπάσει αυτή την μοντονία. Για την Δευτέρα τοποθετεί το δίκτυο FOX τόσο το «Terra Nova» (χειμώνας), όσο και το «Alcatraz» (άνοιξη), δύο παραγωγές που δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Με το «Bones» το δίκτυο έχει ένα ιδιαίτερα ισχυρό line-up. Εκτός ανταγωνισμού το The CW (όπως πάντα). Η δραματική του σειρά «Gossip Girl» ενισχύεται από το δραματικό «Hart of Dixie».

Την Τρίτη τα περισσότερα δίκτυα έχουν βάλει τον αυτόματο πιλότο. Μεγάλες αλλαγές δεν θα δούμε, λογικό άλλωστε, μία και τα περισσότερα δίκτυα έχουν βρει την συνταγή της επιτυχίας. Στο NBC θα δούμε τρεις ώρες αποτελούμενες από «The Biggest Loser» και «Parenthood». Αυτό που τους βγήκε φέτος, επαναλαμβάνεται και του χρόνου. Στο CBS τα δύο σήριαλ του «NCIS» συνεχίζουν στην ώρα τους και ενισχύονται όχι από το «The Good Wife», αλλά από την νέα αστυνομική σειρά «Unforgettable». Στο ABC δύο ανδρικές sitcom, το «Last Man Standing» και «Man Up» θα προηγηθούν της εκπομπής αποτελεσμάτων του «Dancing with the Stars», ενώ συνεχίζει και το «Body of Pro
Keywords
Τυχαία Θέματα