Φαίη Μαυραγάνη: ‘’Νιώθω πολλές φορές ξένο σώμα σε αυτό το χώρο, διότι έχω άλλη λογική προσέγγιση’’

08:47 19/10/2015 - Πηγή: TVNea
Συνέντευξη παραχώρησε στο lifestyle περιοδικό "Prestige" και στον Βαγγέλη Καράλη η Φαίη Μαυραγάνη. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μίλησε για την επαγγελματική της καριέρα, καθώς και για την προσωπική της ζωή.
Προβάλλετε έναν διαφορετικό τρόπο παρουσίασης της ενημέρωσης δίχως ακρότητες και εντυπωσιασμούς. Τελικά μπορεί να υπάρξει και τέτοιου είδους ενημέρωση και μάλιστα να κάνει και νούμερα;Ο καθένας προσεγγίζει τη δουλειά του βάσει του χαρακτήρα του. Εγώ νιώθω πολλές φορές ξένο σώμα σε αυτό το χώρο, διότι
έχω άλλη λογική προσέγγιση. Δεν μου αρέσουν οι φασαρίες, δυσκολεύομαι να φέρω τον άλλον σε δύσκολη θέση, εκτός αν προδήλως με προσβάλλει και προτιμώ τον ήπιο διάλογο. Το στοίχημά μου είναι αυτή η προσέγγιση να είναι ενδιαφέρουσα και για τους άλλους που μας παρακολουθούν. Ευτυχώς σε μεγάλο βαθμό αυτή η δημοσιογραφική λογική μας έχει βγει και στα νούμερα και συνεχίζουμε.
Κατά πόσο μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα και αντικειμενικά ένας δημοσιογράφος στην ελληνική τηλεόραση; Έχετε κάνει συμβιβασμούς στην επαγγελματική σας πορεία;Να σας πω την αλήθεια οι συμβιβασμοί που αναγκάστηκα να κάνω δεν ήταν τέτοιου μεγέθους που να έρθουν σε κόντρα με αυτό που αντέχει η ιδιοσυγκρασία μου. Δηλαδή και ειδήσεις που δεν θα ήθελα να εκφωνήσω, εκφώνησα, και συνομίλησα με καλεσμένο που δεν ήθελα. Αλλά ως εκεί, ποτέ δεν μου έβαλε κανείς το μαχαίρι στο λαιμό, να πω ή να κάνω κάτι ακραίο.
‘’Τώρα ό,τι συμβαίνει’’ για τρίτη χρονιά στο Έψιλον. Μια πετυχημένη ενημερωτική εκπομπή σε ένα ψυχαγωγικό κανάλι. Ποια είναι η εμπειρία σας μέχρι σήμερα και τι είναι αυτό που έχει κάνει την εκπομπή να ξεχωρίζει και να έχει καθιερωθεί στις συνήθειες του τηλεοπτικού κοινού;Είναι μεγάλη η χαρά που η εκπομπή έχει βρει το βηματισμό της και το κοινό της, όλο αυτό το διάστημα. Δεν ήταν εύκολο οφείλω να πω. Πειραματιστήκαμε, δυσκολευτήκαμε, αλλά έγινε ένα προϊόν, θέλω να πιστεύω, που σέβεται τον τηλεθεατή και μάλλον αυτό μας αναγνωρίστηκε.
Θα παρουσιάζετε εκπομπή lifestyle; Σας έχει γίνει πρόταση; Τι άλλο θα σας άρεσε να κάνατε στην τηλεόραση;Δεν είναι αυτοσκοπός για μένα, ως δημοσιογράφος της ενημέρωσης, εδώ και τόσα χρόνια, να βγω έξω από το επαγγελματικό μου πλαίσιο. Κάποτε στον ΑΝΤ1 μου πρότειναν να κάνω το «Έχεις γράμμα», αρνήθηκα κατηγορηματικά. Νομίζω ότι δεν είναι όλοι για όλα.
Είστε παντρεμένη με τον δημοσιογράφο-παρουσιαστή Νίκο Μάνεση και μάλιστα έχετε αποκτήσει και δύο όμορφα παιδιά. Πόσο εύκολο είναι να διαφυλάξετε την οικογενειακή σας ‘’γαλήνη’’, δεδομένου πως το επάγγελμά μας απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς και άγχος.Κάθε σχέση θέλει φροντίδα και δόσιμο από αυτό που δεν σου περισσεύει. Θέλει ισχυρές ισορροπίες, διότι πραγματικά ο χρόνος είναι περιορισμένος και οι ανάγκες πολλές, ειδικά όταν υπάρχουν και παιδάκια. Αυτό που βοηθά στη δική μας περίπτωση είναι ότι είμαστε και οι δύο της οικογένειας και όλος, ο εκτός δουλειάς χρόνος, αφιερώνεται αποκλειστικά στο σπίτι μας. Παρόλο που η έκθεσή σας στο κοινό είναι μεγάλη λόγο της δουλειάς σας, ως ζευγάρι έχετε καταφέρει να κρατήσετε την προσωπική σας ζωή μακριά από ‘’αδιάκριτα βλέμματα’’. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό;Είναι πανεύκολο αν δεν θες να είσαι στο επίκεντρο. Δεν θέλουμε να είμαστε στο επίκεντρο και το μόνο που μας ενδιαφέρει να γίνεται γνωστό είναι η δουλειά μας. Ούτε που φάγαμε, ούτε που κολυμπήσαμε, ούτε τίποτε άλλο.
Εάν τα παιδιά σας έλεγαν πως θέλουν να γίνουν δημοσιογράφοι, τι θα τους συμβουλεύατε;Μας το έχουν πει κατά καιρούς και τα δύο παιδιά μας. Έχουμε δει και έχουμε ακούσει να «στήνονται» μπροστά μας εκπομπές, να μεταδίδονται ειδήσεις, να δίνονται συνεντεύξεις. Θα δούμε, ακόμη είναι πολύ μικρά, δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε διαδικασία αποτροπής ή προτροπής. Τι να συμβουλεύσεις ένα παιδάκι το οποίο αυτό που βλέπει από το γονιό το κάνει παιχνίδι και πιστεύει ότι θέλει να είναι το επαγγελματικό του αύριο.
Με την εμπειρία που έχετε αποκτήσει και με τα ‘’χιλιόμετρα’’ που διανύσατε ως επαγγελματίας μέχρι σήμερα, εάν ξεκινούσατε τώρα την καριέρα σας θα αλλάζατε κάτι και αν ναι τι;Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα άλλαζα κάτι. Μάλλον κάπως έτσι θα πορευόμουν και πάλι αν άρχιζα από το μηδέν. http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα