ΕΡΤ: Άργησε η κυβέρνηση...

17:31 21/8/2011 - Πηγή: TVNea
Την ώρα που τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, τα ξένα δελτία και τα ευρωπαϊκά κανάλια διέλυαν την εικόνα των ξένων για την Ελλάδα με ανθελληνικά δημοσιεύματα, ρεπορτάζ και παραποιημένα στοιχεία, η δορυφορική τηλεόραση της ΕΡΤ -ελεύθερα προσβάσιμη προς όλους τους Ευρωπαίους πολίτες- μετέδιδε ένα δεκάλεπτο δελτίο ειδήσεων στα αγγλικά, προσαρμοσμένο ωστόσο στις ανάγκες των Γηγενών τηλεθεατών (συμπαραγωγής με το info+).
Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Επικρατείας
κύριος Ηλίας Μόσαλιος, περίπου ενά χρόνο μετά το ξέσπασμα του ελληνικού οικονομικού κραχ μίλησε για πρώτη φορά για ξενόγλωσσες εσωτερικές παραγωγές που θα μεταδίδονται στην δορυφορική ΕΡΤ. Στόχος δεν θα είναι μόνο, η ενημέρωση των Ελλήνων ομογενών δευτέρας και τρίτης γενιάς που ενδεχομένως να μην μιλάνε καλά ελληνικά, αλλά θέλουν να μάθουν πράγματα για την χώρα καταγωγής τους. Αλλά και να δώσουν μία πραγματική διάσταση των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα στους ξένους τηλεθεατές.
Το ερώτημα που τίθεται είναι, εάν η ΕΡΤ δεν απέτυχε παταγωδώς καθ' όλη την διάρκεια της κρίσης. Πέραν από αργοπορία στην μετάδοση των ειδήσεων γύρω από το οικονομικό πρόβλημα, σε αρκετές περιπτώσεις δεν ήταν και κύρια πηγή μετάδοσης εικόνων, αφού ξένα πρακτορεία και δελτία ειδήσεων προτίμησαν το διαδικτυακό stream του ΣΚΑΪ λ.χ.!
Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Μόσιαλος έχει παρακολουθήσει ποτέ το πρόγραμμα της δορυφορικής τηλεόρασης, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν συνάδει με τηλεόραση υψηλής ποιότητας. Μάλλον αποτελεί κανάλι για την προβολή αρχειακού υλικού και κονσερβοαποθήκευση. Όσο για τις υποσχόμενες ξενόγλωσσες παραγωγές, εκείνες θα έπρεπε να είχαν ήδη αποτελέσει βάση του προγράμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα