Επιτέλους αλλαγές: «Αδειάζουν» Παναγιωτόπουλο, διώχνουν Τρέμη

09:46 12/3/2014 - Πηγή: TVNea
Έντονος προβληματισμός υπάρχει στα υψηλά κλιμάκια του Mega με αφορμή τις χαμηλές πτήσεις του Δελτίου Ειδήσεων. Ετσι, οι μεγαλομέτοχοι έχουν αρχίσει να αναζητούν λύσεις που θα βοηθήσουν προκειμένου το κανάλι να κερδίσει τη δεσπόζουσα θέση που κατείχε στον ενημερωτικό τομέα. Αλλωστε, εκείνο που ενδιαφέρει Βαρδή Βαρδινογιάννη, Σταύρο Ψυχάρη και Γιώργο Μπόμπολα είναι το πώς θα μπορούν μέσα από το Mega να επηρεάζουν, αν όχι να δρομολογούν, τις πολιτικές εξελίξεις και όχι μόνο. Διαφορετικά, η ενασχόληση
με τα επιχειρηματικά του Mega δεν έχει κανένα ενδιαφέρον.
ΕΝΟΧΛΗΣΗ. Αν και κανείς δεν το λέει δημοσίως, ως βασικό υπεύθυνο για την πτώση του δελτίου θεωρούν τον επί χρόνια διευθυντή ειδήσεων, Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Σε εκείνον χρεώνουν τον λογαριασμό οι ισχυροί. Ο έμπειρος δημοσιογράφος δείχνει να το έχει αντιληφθεί και εσχάτως αποφάσισε να αμυνθεί μέσα από το site του, aixmi.gr. Γεγονός που ενόχλησε τους τρεις, αφού δεν το θεωρούν ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση. Η επιλογή αυτή του Παναγιωτόπουλου ωστόσο ερμηνεύεται από πολλούς και ως στρατηγική εξόδου. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι όσο καιρό πήγαινε καλά το Δελτίο ο κ. Παναγιωτόπουλος έδειχνε να μην πιστεύει στη συνταγή του υψηλού lead in. Τώρα δείχνει να έχει αλλάξει άποψη, χρεώνοντας την πτώση στο φθηνό πρόγραμμα. Ωστόσο, το αντεπιχείρημα που προβάλλουν οι άσπονδοι φίλοι του διευθυντή ειδήσεων είναι ότι το Mega, παρά τις περικοπές στο πρόγραμμα και τις απολύσεις, εξακολουθεί να διαθέτει το πιο ακριβό προϊόν στην τηλεοπτική αγορά. Μάλιστα, οι εκδότες εστιάζουν το πρόβλημα στο Δελτίο, αφού μετά από αυτό ο σταθμός σχεδόν τετραπλασιάζει τα νούμερά του.
ΜΠΟΝΟΥΣ. Παράλληλα, στο Mega κυκλοφόρησαν και πληροφορίες σχετικά με τα μπόνους της πρωτιάς (2 έως 3 μισθούς) που ελάμβαναν οι βασικοί συντελεστές του Δελτίου. Μπροστά στο σκηνικό της κατάρρευσης, οι τρεις μεγαλομέτοχοι διατίθενται να λάβουν αμέσως αποφάσεις. Στο πλαίσιο αυτό -παρά τα όσα γράφει στο aixmi.gr ο κ. Παναγιωτόπουλος- εξετάζεται σοβαρά η αντικατάσταση της Ολγας Τρέμη. Επίσης, δεν αποκλείεται να απαγορευθεί στα στελέχη του σταθμού να αναπτύσσουν απόψεις και θέματα που αφορούν το κανάλι σε προσωπικά τους ιστολόγια.
Πού αποδίδει την πτώση
Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να δούμε πού απέδωσε ο διευθυντής ειδήσεων Χρ. Παναγιωτόπουλος την πτώση του Δελτίου, αφού προηγουμένως ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής προσώπου στη θέση του παρουσιαστή. Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο aixmi.gr, δύο είναι οι λόγοι:
«Πρώτον, επί οκτώμισι συναπτά έτη το κεντρικό δελτίο του Μεγάλου Καναλιού είναι πρώτο στην προτίμηση του κόσμου -με μεγάλη διαφορά. Προσέξτε: χωρίς να έχει απολυθεί ούτε ένας δημοσιογράφος ή τεχνικός, στη διάρκεια της απίστευτης κρίσης. Δεύτερον, τους τελευταίους δυόμισι μήνες το ίδιο δελτίο ξεκινά 20 μονάδες πίσω από τα ανταγωνιστικά, καθώς το Mega μεταδίδει κάθε απόγευμα σίριαλ σε πολλοστή επανάληψη. Ετσι, αφετηριακά ξεκινά το κεντρικό δελτίο του Μega από χαμένη θέση. Παρ’ όλα αυτά, μέσα σε 50 λεπτά κλείνει την ψαλίδα των 20 μονάδων σε 2 με 2,5 κατά μέσο όρο».

Secret /Παραπολιτικά
Keywords
Τυχαία Θέματα