10η εντολή Season 4! Μετράμε αντίστροφα!

19:24 21/1/2015 - Πηγή: TVNea

Η 10η εντολή, η σειρά που σημάδευσε τον δημιουργό της, Πάνο Κοκκινόπουλου ως η πιο επιτυχημένη του δουλειά και όλους εμάς ως μια εκ των πιο ανατρεπτικών και καθηλωτικών σειρών, επιστρέφει στις οθόνες μας την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου.

10 χρόνια μετά την πρώτη της προβολής και 8 χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο που είδαμε στα μέσα του 2007 με τίτλο "The end" και πολλά ερωτηματικά από δίπλα, τα ερωτηματικά τελικά επαληθεύτηκαν και έτσι η 10η εντολή δεν τέλειωσε ποτέ, έκανε μια μεγάλη παύση για να επιστρέψει στην τηλεόραση του 2015,
σε μια τηλεόραση που διαφέρει σαν η μέρα με τη νύχτα από την τηλεόραση του 2007. Τότε, υπήρχαν αρκετές ενδιαφέρουσες σειρές και έτσι, η 10η εντολή ήταν ακόμη μία. Τώρα όμως οι τηλεοπτικές δουλειές γίνονται με το σταγονόμετρο και η ποιότητα μιας καλής δουλειάς είναι ευκολότερο να ξεχωρίσει. Κάτι που είμαι βέβαιος ότι θα συμβεί με τη 10η εντολή. Ίσως αυτή τη φορά πάρει τις "δάφνες" και το σεβασμό που της αξίζουν.

Τι αλλάζει φέτος στο comeback της αγαπημένης 10η εντολής; Όχι πολλά. Από το τρέιλερ αλλά και τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί από τα γυρίσματα, φαίνεται ότι θα δούμε για άλλη μια φορά τους αγαπημένους πρωταγωνιστές του Πάνου Κοκκινόπουλου, μεγάλους ηθοποιούς που έχουμε τη χαρά να βλέπουμε μόνο σε πολύ αξιόλογες δουλειές και πάντα στις δουλειές του πετυχημένου σκηνοθέτη. Κάποιοι είναι και πολύ αλλαγμένοι εμφανισιακά, κάποιοι γερασμένοι... Θα έχει ενδιαφέρον να τους δούμε 10 χρόνια μετά, σε ρόλους παρόμοιους ή διαφορετικούς από το παρελθόν.
Η συγγραφική ομάδα παραμένει με τα βασικά της μέλη όπως παλιά (Ρίσβας, Σακαλή), μόνο που φέτος κάποια σενάρια έχουν γραφεί από τον Πάνο Κοκκινόπουλο, πράγμα που φουντώνει το ενδιαφέρον από μόνο του.
Στη σκηνοθεσία παραμένει ο αγαπημένος δημιουργός της σειράς.

Αυτό που αλλάζει πραγματικά είναι η ανταπόκριση του κόσμου πριν καν αρχίσει η σειρά που είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη, κυρίως λόγω των social media. Βλέπετε, το 2004 που ξεκίνησε, είτε δεν υπήρχαν κάποια social media που υπάρχουν σήμερα, είτε δεν ήταν καθόλου διαδεδομένα στη χώρα μας. Σήμερα, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και ο κόσμος συνηθίζει να σχολιάζει πράγματα που βλέπει στη μικρή οθόνη μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εδώ και μήνες έχει φτιαχτεί ανοιχτή ομάδα στο facebook που μετράει χιλιάδες μέλη ενώ "παιχνίδι" κάνει και η official page της αγαπημένης σειράς με το ανέβασμα νέων φωτογραφιών από τα γυρίσματα.

Ιστορίες της διπλανής πόρτας, αληθινά γεγονότα με παραλλαγές ώστε να μην φωτογραφίζονται οι άνθρωποι που τα έζησαν, ιστορίες με δυνατές ανατροπές που σε καθηλώνουν στο φινάλε, με τη μοναδική σκηνοθεσία του Πάνου Κοκκινόπουλου, συνθέτουν το παζλ της 10ης εντολής, της πρώτης (και μοναδικής μέχρι σήμερα) ελληνικής σειράς-ψυχολογικό θριλερ με φόντο τον ψυχισμό του δολοφόνου. Είναι η μοναδική σειρά του είδους που καταπιάνεται με την ψυχολογία του δολοφόνου και του θύματος, φεύγοντας από το σύνηθες που είναι είτε να μας πει απλά μια ιστορία είτε να μας την δώσει από την πλευρά της έρευνας της αστυνομίας (Αστυνόμος Μπέκας, csi). Η 10η εντολή δεν θυμίζει κανένα άλλο είδος σειράς, παρά μόνο τις παλιότερες σειρές του δημιουργού της. Αυτό και μόνο την κάνει απολύτως πρωτοποριακή και την χρήζει ως τον ελληνικό ορισμό τηλεοπτικής σειράς-ψυχολογικού θριλερ.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου στις 22.45, στη γνώριμη ώρα της, επιτέλους θα έχουμε ξανά λόγο να στηθούμε μπροστά στη μικρή οθόνη, να ακυρώσουμε εξόδους και υποχρεώσεις για να παρακολουθήσουμε την πιο καθηλωτική σειρά. Χρόνια έχω να το κάνω, θυμάμαι ότι μόνο με επεισόδιο της 10ης εντολής στηνόμουν μπροστά στην τηλεόραση και δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι άλλο εκείνη την ώρα. Ήταν και η εποχή (2004) που δεν ανέβαιναν πουθενά σειρές, οπότε για να δεις κάτι, έπρεπε να μην το χάσεις την ώρα που έπαιζε. Τώρα ξέρεις ότι μετά από 1 ώρα θα το βρεις στα web των καναλιών ή σε video host pages. Όμως για τη 10η εντολή, δεν μπορώ να περιμένω ούτε ώρα, ούτε λεπτό! Στήσιμο στην τηλεόραση λοιπόν την Τετάρτη 11/2 και οι μέρες ήδη μετρούν αντίστροφα! 21 και σήμερα λοιπόν!http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα