Επιφυλάχθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Λευκός Οίκος

09:30 6/7/2015 - Πηγή: TVNea
Η αμερικανική κυβέρνηση σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και θα σχολιάσει τις εξελίξεις, έτσι όπως θα διαμορφωθούν γύρω από το ελληνικό ζήτημα, εν ευθέτω χρόνω.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απέφυγε μέχρι αργά χθες Κυριακή να σχολιάσει επίσημα το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών.

Αξιωματούχος
του αμερικανού ΥΠΟΙΚ, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, όταν ρωτήθηκε με τη σειρά του από τον ΑΝΤ1 είπε: Σεβόμαστε τη δημοκρατική διαδικασία που έλαβε χώρα στην Ελλάδα και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Εμείς δεν θα προβούμε σε κάποιο σχόλιο απόψε, αλλά θα έχουμε περισσότερα να πούμε καθώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, απέφυγε να προβεί δια του εκπροσώπου του σε οποιονδήποτε σχολιασμό. Από την περασμένη Τετάρτη, όταν και πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για να γίνει ενημέρωση γύρω από αίτημα της Ελλάδας για παράταση της αποπληρωμής της δόσης ύψους 1,6 δις ευρώ , η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν σαφής : Περιμένω η ρητορική της ελληνικής πλευράς να αλλάξει μετά το δημοψήφισμα και να πράξει τα ανάλογα.

Ένα 24ωρο πριν η Ελλάδα είχε προηγηθεί η αθέτηση αποπληρωμής δόσης της πρώτης ανεπτυγμένης χώρας με τις μεγαλύτερες οφειλές στην 70χρονη ιστορία του ΔΝΤ.

Ας σημειωθεί ότι η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να συγκαλέσει εντός της εβδομάδας ειδική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ώστε να εξετάσει το αίτημα της Ελλάδας για τετράμηνη παράταση της αποπληρωμής του χρέους.

Το Ταμείο, κατόπιν αιτήματος ενός μέλους, μπορεί να αναβάλλει την ημερομηνία αποδέσμευσης μιας επαναγοράς δανειακής υποχρέωσης, αλλά όχι πέρα από μέγιστη περίοδο [5 ετών) εκτός κι αν το Ταμείο καθορίσει, με πλειοψηφία 70% των συνολικών ψήφων, ότι μία πιο μακρά περίοδος δικαιολογείται από το γεγονός ότι η αποδέσμευση κατά την ημέρα προθεσμίας θα σήμαινε εξαιρετική δυσχέρεια για το μέλος.
Antenna newshttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα