Εισαγγελέας:'Δεν υπήρξε ατύχημα'

08:41 6/4/2011 - Πηγή: TVNea
Τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή για τον Κώστα Κεντέρη, την Κατερίνα Θάνου και τον Χρήστο Τζέκο, επιδιώκει ο εισαγγελέας της δίκης για το περίφημο ατύχημα της παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το πρωί της Τρίτης κατά την τοποθέτησή του ο εισαγγελέας Γιώργος Πέτρος ανέφερε πως «δεν έγινε κανένα ατύχημα και δεν υπήρχε κανένας λόγος νοσηλείας», ενώ υποστήριξε πως οι δύο αθλητές και ο τότε προπονητής τους έχουν πράξει όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.
«Ουδέποτε
έλαβε χώρα το συμβάν. Τα όσα κατέθεσαν μεταγενέστερα οι κατηγορούμενοι Κεντέρης, Θάνου, Τζέκος και ο αυτόπτης μάρτυρας Σακελαρίου ήταν ψευδή»
, υπογράμμισε, ενώ επεσήμανε πως δεν υπήρχε λόγος νοσηλείας των αθλητών στο ΚΑΤ στη συνέχεια. «Ηταν ψευδή όλα, δεν είχαν πάθει τίποτα», τόνισε.
Για την παράβαση καθήκοντος των επτα γιατρών ο εισαγγελέας θεώρησε ότι την έπραξε ο κ. Μπαλτόπουλος που διέταξε την εισαγωγή και δήλωσε πως οι αθλητές δεν μπορούν να καταθέσουν στην τροχαία η να δώσουν αίμα. Για τους υπόλοιπους έξι γιατρούς θεώρησε πως υπάρχει μόνο η συνέργεια.
Όσο για ελαφρυντικά, στην περίπτωση των αθλητών αναγνώρισε πως υπάρχουν καθώς είχαν «ψυχική εξάρτηση από τον προπονητή» και για τους γιατρούς επειδή «είχαν απέναντι τους δυο θρύλους της Ελλάδας». Αντίθετα δεν αναγνωρισε ύπαρξη ελαφρυντικών στην περίπτωση του Τζέκου για τον οποίο ανεφερε πως τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται σχετικά με τα σκευάσματα που βρέθηκαν έπειτα από την έρευνα στην εταιρία του.
Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις όλων των πλευρών, ενώ πρόθεση του Τριμελούς Πρωτοδικείου είναι η απόφαση να εκδοθεί πριν το Πάσχα.(Sday.gr)
Keywords
Τυχαία Θέματα