Είναι η Ελλάδα έτοιμη για το Modern Family;

15:18 15/1/2014 - Πηγή: TVNea
Γράφει ο Νίκος Γεωργιάδης:

Πρόκειται για μία από τις πιο πετυχημένες κωμικές σειρές των τελευταίων ετών στην Αμερικανική τηλεόραση. Πολύ σύντομα- εκτός απροόπτου- θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της επίσημης εγχώριας εκδοχής της για λογαριασμό του Mega, που φρόντισε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα. Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ένα μεσοαστικό ζευγάρι με τρία παιδιά.

Ο ευκατάστατος πατέρας της συζύγου παντρεύεται μια πολύ νεότερή του Κολομβιανή που έχει ένα παιδί από τον πρώτο της γάμo, την οποία υποδύεται η εκρηκτική Sofia
Vergara. Και όλοι αυτοί μπλέκουν πάντα σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις και ο κάθε χαρακτήρας είναι δομημένος με τρόπο ευφυή.

Την παράσταση, όμως, κλέβει το gay ζευγάρι της πολυπληθούς οικογένειας που υιοθετεί ένα μωρό από την Ασία και ετοιμάζεται να επισημοποιήσει τη σχέση του. Το γεγονός αυτό απεικονίζεται φυσιολογικά χωρίς υπερβολές- αντίθετα είναι πολλές οι συγκινητικές στιγμές, ενώ παρακολουθούμε ουσιαστικά τους gay γονείς να κάνουν τις ίδιες χαριτωμένες γκάφες που έχουν κάνει και οι δικοί μας γονείς, θέλοντας πάντα το καλύτερο για το παιδί τους.

Το gay ζευγάρι έχει φυσικά τη στήριξη των υπόλοιπων μελών, ακόμα και του 60άρη πατέρα που, αν και δυσκολεύεται αρχικά να αποδεχτεί τις επιλογές ζωής του γιου του, τον αγκαλιάζει και τον στηρίζει περισσότερο, ίσως, από όλους.

Πόσο μπορεί μια τέτοια ιστορία να μεταφερθεί αυτούσια στο ελληνικό κοινό που έχει συνηθίσει να βλέπει τους gay στην τηλεόραση ως γραφικές καρικατούρες και όχι ως κανονικούς ανθρώπους που δουλεύουν, ερωτεύονται, διασκεδάζουν και έχουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι;

Ζούμε σε μια κοινωνία που, σε μεγάλο ποσοστό, εξακολουθεί να σοκάρεται αν ένας "δηλωμένος" gay - είτε είναι διάσημος, είτε όχι - γίνει γονιός και προτιμά να βλέπει να παντρεμένους οικογενειάρχες να ζουν διπλή ζωή, καταπιέζοντας την αληθινή τους φύση.

Όταν κάποιοι πανελίστες πρωινών εκπομπών προσπαθούν να πείσουν το κοινό ότι τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών δεν βγαίνουν φυσιολογικά γιατί "το έχει πει και ο Φρόιντ", όταν εκπρόσωποι της εκκλησίας που, αντί να διδάσκουν την αγάπη, απειλούν τους πολιτικούς για τα σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών (και εκείνοι υποκύπτουν, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πάλι ο περίγελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης), τότε το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι οι Έλληνες σεναριογράφοι του Modern Family να σεβαστούν το αριστουργηματικό κείμενο της πολυβραβευμένης σειράς, αλλιώς θα προτιμήσουμε την αυθεντική της εκδοχή με υπότιτλους.

πηγή:enter tv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα