«Έφυγε» από τη ζωή η Νίκη Τριανταφυλλίδη!

08:01 14/5/2013 - Πηγή: TVNea
«Έφυγε» από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι η πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, Νίκη Τριανταφυλλίδη σε ηλικία 71 ετών.
Η ηθοποιός τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της και ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι της. Μάλιστα, τους τελευταίους ρόλους της τους είχε παίξει καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Η Νίκη Τριανταφυλλίδη γεννήθηκε το 1942 και ήταν κόρη του γνωστού συνθέτη Πάνου Τριανταφυλλίδη. Ήταν απόφοιτη της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και του Πέλλου Κατσέλη. Η πρώτη της θεατρική εμφάνιση
ήταν το 1963, με την παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα».Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Συνόλου και της Πολιτιστικής Κίνησης, ενώ τη δεκαετία του '90 ίδρυσε το Θέατρο «Τριανταφυλλίδη» στη πλατεία Βάθη. Το 1970 κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία μικρού μήκους «Συνηθισμένο μου όνειρο». Τιμήθηκε ακόμα με το βραβείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» και στο φεστιβάλ Ιθάκης. Έπαιξε στον «Αστραπόγιαννο» στο πλευρό του Νίκου Κούρκουλου, στη «Μοίρα ενός αθώου» με τον Πέτρο Φυσσούν, στις «Όμορφες Μέρες», στην «Ευρυδίκη» και σε πολλές ακόμα.

Πηγή: gossip-tv
Keywords
Τυχαία Θέματα