Ευτυχισμένοι - για πολλά χρόνια - μαζί!

13:15 24/9/2012 - Πηγή: TVNea
Βλέποντας κανείς το σήριαλ του Mega "Ευτυχισμένοι μαζί" στην επανάληψή του (που παρεμπιπτόντως σαρώνει!), του γεννιέται η εξής απορία: γιατί στην Ελλάδα, όσο επιτυχημένη κι αν είναι μία σειρά, την τελειώνουμε μέσα σε δύο χρόνια;

Το "Ευτυχισμένοι μαζί" ήταν μία καλοφτιαγμένη οικογενειακή κωμωδία, που είχε όλες τις προδιαγραφές για να διαρκέσει και τρεις, και τέσσερις και - γιατί όχι; - πέντε τηλεοπτικές σεζόν! Φαντασία να έχει ο σεναριογράφος! Η ιδιότητα της σειράς να
αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια, της επιτρέπει να δημιουργεί διάφορες ιστορίες, οι οποίες να μην τελειώνουν ποτέ αλλά συνάμα να είναι ευχάριστες στο κοινό. Γιατί, λοιπόν, οι περιπέτειες των Μαυροτσούκαλων να μην μας κρατούσαν συντροφιά για δύο επιπλέον χρόνια; Στο εξωτερικό δεν είναι λίγα τα παραδείγματα κορυφαίων σειρών που κλείνουν 10ετίες στον τηλεοπτικό "αέρα", χωρίς καμία αποχώρηση και καμία μεταβολή στους πίνακες τηλεθέασης. Και, με αφορμή το συγκεκριμένο σήριαλ, κάνουμε την αναλογία με άλλες επιτυχημένες σειρές που άξιζαν (και άντεχαν) κι άλλες σεζόν προβολής.

- "Πενήντα πενήντα": αφήνοντας στην άκρη τον λιτό και σχεδόν πρόχειρο 3ο κύκλο που είδαμε πέρσι και δεν είχε την τηλεθέαση των δύο πρώτων, ήταν μία σειρά που μπορούσε να συνεχίσει όχι μόνο για δύο αλλά και για τρεις και τέσσερις τηλεοπτικές σεζόν.

- "Στο παρά πέντε": αν και ο ίδιος ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε δηλώσει πως είχε κουραστεί και πως δεν ήθελε να κουράσει και το κοινό της σειράς, αντιθέτως το "Παρά πέντε" μπορούσε κάλλιστα να συνεχίσει και για 3η σεζόν, έστω και με λιγότερα επεισόδια.

- "Κωνσταντίνου και Ελένης": η σειρά-φαινόμενο, που ακόμη και στην 1363η επανάληψή της σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις, θα μπορούσε να μετρά περισσότερες από δύο τηλεοπτικές σεζόν, σε μία εποχή μάλιστα που υπήρχαν τα χρήματα για τέτοιες παραγωγές.

- "Λατρεμένοι μου γείτονες": εάν τα πράγματα πήγαιναν κατ' ευχήν και δεν είχαμε τις αποχωρήσεις από το cast που... βούλιαξαν την σειρά, είχε τις προδιαγραφές να προβληθεί για περισσότερες από τις δύο σεζόν που την είδαμε.

- "Σ' αγαπώ, μ' αγαπάς": οι περιπέτειες του Θοδωρή Αθερίδη και της Δήμητρας Παπαδοπούλου ήταν ικανές να συνεχίσουν για κάτι παραπάνω από τα δύο χρόνια που προβλήθηκαν.

"Εργαζόμενη γυναίκα": ο κακός προγραμματισμός του Ant1 ήταν η αιτία να... χαντακωθεί μία τόσο καλοφτιαγμένη και "πιασάρικη" σειρά, όπως αυτή με πρωταγωνίστρια την μοναδική Ελένη Ράντου, που έχει τρελό fan club! Θα μπορούσε να συνεχίσει για τρίτη, ακόμη και τέταρτη τηλεοπτική σεζόν!

"Η πολυκατοικία": εάν το cast παρέμενε το ίδιο όπως στην πρώτη χρονιά, θα μπορούσε να κλείσει και πενταετία στην ελληνική τηλεόραση.

Εντούτοις, ελάχιστες είναι οι εβδομαδιαίες σειρές που "έσπασαν" το σερί των 2-3 χρόνων στην ιδιωτική τηλεόραση, όπως το "Εμείς κι εμείς" (4 χρόνια) και οι "Επτά θανάσιμες πεθερές" (7 χρόνια).

ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00 Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΜΙΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ "TALK" ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΚΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα