Δύο βραβεία για τον Alpha στα Ε.Β.Γ.Ε.

14:01 12/4/2014 - Πηγή: TVNea
Ο Alpha διακρίθηκε χθες στην 13η απονομή των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (Ε.Β.Γ.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών λαμβάνοντας έπαινο για την εταιρική ταυτότητα και ένα βραβείο Ε.Β.Γ.Ε. για την Χριστουγεννιάτικη καμπάνια που σχεδίασαν οι εταιρίες NOMINT και TROUT αντίστοιχα.
Η εταιρική ταυτότητα του Alpha, που ξεχώρισε παίρνοντας έπαινο, ακολουθεί την τάση του παγκόσμιου design
η οποία χαρακτηρίζεται από καθαρές φόρμες, πλακάτα χρώματα και δισδιάστατες εφαρμογές ώστε να λειτουργεί εξίσου αποτελεσματικά σε όλες τις πλατφόρμες. Η χαρακτηριστική παλέτα των εταιρικών χρωμάτων δίνει ζωντάνια, συμπληρώνει και σφραγίζει την εικόνα του σταθμού. Κύριο χαρακτηριστικό είναι το Alpha logo το οποίο υπογράφει το κλείσιμο όλων των trailer αγκαλιάζοντας σχηματικά τους παρουσιαστές μας, τους ανθρώπους που προσδιορίζουν το πρόγραμμα του σταθμού. Η εταιρία NOMINT σχεδίασε την εταιρική ταυτότητα και ο Alpha συνεργάστηκε με τους: Τόνυ Ζαγοραίο/Σκηνοθέτη, Motion Designer, Art Director, Σταύρο Κυπραίο/ Design, Layout, Art Director, Γιάννη Κωνσταντινίδη – Χρήστο Λεφάκη / ECD, Michael Towers / Additional Animator και Αριστοτέλη Μιχαηλίδη / Παραγωγό.
Η on air Χριστουγεννιάτικη καμπάνια του Alpha, που απέσπασε το βραβείο Ε.Β.Γ.Ε. της κατηγορίας, αποτέλεσε συνέχεια της εταιρικής ταυτότητας με πέντε θεματικά IDs. Η αίσθηση της καμπάνιας ήταν ανάλαφρη και χαρούμενη: Χριστουγεννιάτικα στολίδια και σύμβολα με εναλλαγές στην κίνηση κατέληγαν στο Alpha logo. Η εταιρία TROUT σχεδίασε την Χριστουγεννιάτικη καμπάνια και ο Alpha συνεργάστηκε με τους: Τόνυ Ζαγοραίο / Creative Direction, Χρήστο Δόλγερα / Animation, Σατύρο Κυπραίο / Design Layout, Θοδωρή Ρεγκλή / Sound Design, Βασίλη Κωλέτη / Frame by Frame Animation, και Αριστοτέλη Μιχαηλίδη / Παραγωγό.
Τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης (Ε.Β.Γ.Ε.) είναι ένας θεσμός 13 χρόνων που ως σκοπό του έχει την προβολή και την ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας των χώρων της γραφιστικής, της εικονογράφησης και του διαδραστικού design, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.
Keywords
Τυχαία Θέματα