Δύο προτάσεις εξαγοράς του Mega

15:31 2/12/2013 - Πηγή: TVNea
Σύγκρουση μετόχων στο Mega για τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού. Πίσω από την υποβολή της παραίτησης του Ηλία Τσίγκα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αχνοφαίνεται η διαμάχη για το ιδιοκτησιακό μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαρδής Βαρδινογιάννης πρότεινε στο Σταύρο Ψυχάρη την εξαγορά του ποσοστού του ΔΟΛ (22%) στο Mega, και ο πρόεδρος του καναλιού και εκδότης αντέστρεψε
την προσφορά, λέγοντας να αγοράσει το μερίδιο του ομίλου Βαρδινογιάννη! Αυτό φαίνεται πως ήταν το αντικείμενο των δύο τελευταίων συναντήσεων, στις οποίες κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, προέκυψε η παραίτηση του Ηλία Τσιγκα, εξαιτίας των πιέσεων για νέο κύκλο απολύσεων, αλλά για την μή ικανοποίηση του αιτήματος για την ενίσχυση του προγράμματος.

Η πλευρά Βαρδινογιάννη, επιδιώκει τη συγχώνευση των δύο τηλεοπτικών σταθμών, Mega και Star, σε μια νέα λειτουργία, όπου θα διατηρούν οι συχνότητες και το ύφος των προγραμμάτων των δύο τηλεοπτικών σταθμών. Η πλευρά Ψυχάρη, δεν θέλει με τίποτα να χάσει την πρόσβαση της στο Mega, όπου ελέγχει τμήμα των ειδήσεων, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να διαφημίζει τα προϊόντα του ΔΟΛ. Χωρίς το Mega, ο ΔΟΛ δεν μπορεί να προχωρήσει, αλλά από την άλλη αποκτώντας τον έλεγχο του καναλιού, σε συνεργασία με το Γ. Μπόμπολα, μπορεί ο τηλεοπτικός σταθμός, να αποτελέσει νέο ενέχυρο. Πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Είτε για ένα νέο δάνειο προς το ΔΟΛ, είτε σε μια ενδεχόμενη συγχώνευση του οργανισμού με τον Πήγασο. Σε κάθε περίπτωση κάποιος θα πρέπει να πληρώνει για τις ζημίες και τα δάνεια της εταιρείας. Οι σχέσεις μεταξύ των μετόχων κάθε φορά αλλάζουν . Θυμίζουμε πως το Καλοκαίρι για να αποκαθιστούν οι ισορροπίες , επανήλθε στο ΔΣ ο Γιώργος Μπόμπολας, με αύξηση του αριθμού των μελών και ταυτόχρονα αποχώρησε ο Γιώργος Β. Βαρδινογιάννης και αντικαταστάθηκε από τον Ι. Πουρσανίδη.
πηγή:.typologies.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα