Δημήτρης Παπανώτας:«Εχουν άποψη χθεσινά παιδάκια, δεν θα έχω εγώ;»

18:15 26/2/2016 - Πηγή: TVNea
Ο Δημήτρης Παπανώτας μετρά 30 χρόνια στη δημοσιογραφία και πάντα θα πει αυτό που σκέφτεται και νιώθει - πάντα καλοπροαίρετα. Ο ίδιος μιλά στο TV24 για την πορεία της εκπομπής του ALPHA «Happy day», τις επιθέσεις που έχει δεχτεί κατά καιρούς - και όχι μόνο!

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη φετινή πορεία του «Happy day»;

«Είναι ακόμη καλύτερη από την περσινή και έχουμε δεθεί περισσότερο. Αν και “κολλήσαμε” από την πρώτη στιγμή. Φυσικά, περνάμε όμορφα με τη βοήθεια της αρχισυντάκτριας μας Μαίρης Παλιαλέξη, η Σταματίνα ως “ηγέτης” της
ομάδας είναι πάρα πολύ καλή -νομίζω ακόμα καλύτερη και από πέρσι- κι εμείς οι τρεις έχουμε ο καθένας το ρόλο του».

Εύκολη ή δύσκολη υπόθεση να δεθεί μια παρέα μπροστά από τις κάμερες;

«Δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά ήταν μια ευχάριστη σύμπτωση ότι δέσαμε από την πρώτη στιγμή».

Πώς βλέπετε τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής με βάση τον ανταγωνισμό;

«Βλέπουμε τα νούμερα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, όπως νομίζω και το κανάλι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ανταποκρίνεται, γιατί κάνουμε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι που βρίσκονται απέναντί μας».

Για πολλούς φέτος έχετε ανοίξει «μέτωπα» με την Αλεξάνδρα Τσόλκα, την Τζένη Μπαλατσινού κ.ά.

«Θέλω να παρακαλέσω τους συναδέλφους να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όταν βλέπουν “μέτωπα”. Τα “μέτωπα” πάντα τα ανοίγει κάποιος, έτσι; Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που τα άνοιξα. Ούτε με την Αλεξάνδρα ούτε με οποιονδήποτε άλλον. Απαντώ σε δικές τους επιθέσεις. Δεν έχω ανοίξει ούτε εγώ ούτε η εκπομπή “μέτωπα”, ούτε εκφέρουμε σχόλια που θα μπορούσαν να θεωρηθούν... κόντρες. Λέμε την άποψή μας μόνο με χιούμορ! Μπορούμε να σατιρίσουμε κάποια κατάσταση αλλά ο κόσμος δεν το εισπράττει σαν κακόβουλη κριτική. Φυσικά, όμως, θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου όταν δέχομαι επιθέσεις!».

Σας ενόχλησε κάποια από αυτές τις επιθέσεις;

«Οταν είναι από ανθρώπους που εκτιμώ, όπως είναι η Αλεξάνδρα, σκέφτομαι γιατί. Εχουν πάψει να με απασχολούν. Κάνω τη δουλειά μου, νομίζω ότι την κάνω καλά, χαίρομαι την αποδοχή του κόσμου και δικαιούμαι να έχω άποψη. Εδώ έχουν άποψη κάτι παιδάκια, χθεσινά, που δεν είναι καν δημοσιογράφοι, έτσι; Κάνουν άλλες δουλειές: Κομμωτική, νύχια, styling... Δεν θα έχω εγώ που είμαι 30 χρόνια δημοσιογράφος;».

Πάντως βλέπουμε ότι οι περισσότερες τηλεοπτικές παρέες αποτελούνται από ελάχιστους δημοσιογράφους.

«Νομίζω ότι το χαμηλό μπάτζετ οδηγεί εκεί. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση. Επίσης είναι και άνθρωποι που κάνουν τις επιλογές και δεν ξέρουν τηλεόραση. Είναι καιρός η τηλεόραση να αξιοποιήσει ανθρώπους που έχουν εμπειρία σε θέσεις-κλειδί ώστε να μπορέσουμε να δούμε κάποια στιγμή ποιοτική ιδιωτική τηλεόραση. Και όταν λέω “ποιοτική” δεν εννοώ ότι πρέπει να κάνουμε το «Στα άκρα» της κρατικής. Σοβαρή μπορεί να ’ναι μια lifestyle εκπομπή αλλά και μια ενημερωτική. Αυτό κρίνεται από το περιεχόμενό του και από το ποιος μιλάει, τι λέει και αν έχει σε βάθος άποψη και γνώση των πραγμάτων».

Εχει πάρει κάποιος/α τηλέφωνο επειδή έχει ενοχληθεί;

«Οχι, αλλά υπάρχουν πρόσωπα που πήραν τηλέφωνο τη Σταματίνα ή κάποιον άλλον για να μου βάλει “χέρι” (γέλια). Το βρίσκω αστείο, γιατί τους γνωρίζω όλους. Αν είχε κάποιος παράπονο ας μ’ έπαιρνε τηλέφωνο να το συζητήσουμε».http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα