«Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για την Ελλάδα»

15:15 7/5/2014 - Πηγή: TVNea
«Διασφαλίσαμε ότι η χώρα γύρισε σελίδα και ότι βγαίνουμε από την κρίση και το διακύβευμα είναι να μην πέσουμε ξανά στην κρίση. Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους κατάλληλους για να δώσουν τη μάχη για τη χώρα. Υπάρχει διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές και είναι σοβαρό», τόνισε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Προτείνουμε σταθερά βήματα που θα αποκλείουμε
την αβεβαιότητα στο εσωτερικό, ο Τσίπρας μιλάει για ένα χθες που έχει χρεοκωπήσει. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα πάντα στον κόσμο, πχ. Δήλωσε ότι θα δώσει δωρεάν ρεύμα και πετρέλαιο.

Ο κόσμος δεν θα πάει εκεί που υπάρχει και ο λαϊκισμός. Ο Τσίπρας είπε ότι λεφτά υπάρχουν. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πάει σε αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος. Ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύεται το πρόβλημα του Έλληνα. Εμείς προσπαθούμε να φέρουμε ξανά το χαμόγελο στον Έλληνα.

Ο Τσίπρας αναδείχθηκε μέσα απλό την κρίση και ζει από την κρίση. Όταν φύγει η κρίση ο Τσίπρας θα εξαφανιστεί. Η χώρα θέλει σταθερά βήματα για την ανάπτυξη και εγώ αυτό το εγγυώμαι», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις μισθών και αύξηση φόρων στο μέλλον. Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για την Ελλάδα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρατήρησε μάλιστα πως όταν η τρόικα τα βάζει με την κυβέρνηση, όπως όταν προέβλεπε πως δε θα υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει, όμως «διαψεύσθηκε η τρόικα και στεναχωρήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ». Εξέφρασε εξάλλου τη λύπη του για τη στάση αυτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως ο ίδιος θέλει ο λαός να είναι ενωμένος και σχολιάζοντας πως «δεν είναι ωραίο να κερδοσκοπεί κανείς στον πόνο του ελληνικού λαού».

Υποστήριξε ακόμα πως «θέλει πολύ μεγάλο θράσος για να έχεις φυγομαχήσει από τα κορυφαία ευρωπαϊκά debate και να έρχεσαι να ζητάς debate στην Ελλάδα», στηλιτεύοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Frontex και της εμπορικής συμφωνίας της ΕΕ με τις ΗΠΑ και τον Καναδά, και επεσήμανε πως «δεν ξέρω αν πολιτικά θα ενηλικιωθεί ο κύριος Τσίπρας, αλλά ελπίζω τουλάχιστον να διαβάσει ιστορία και να δει ότι από τα διχαστικά μηνύματα η χώρα έχει περάσει τραγικές περιπέτειες

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της ανάπτυξης στη χώρα: «Ο κόσμος έχει αρχίσει να βλέπει ότι βγαίνουμε από την κρίση… Πετύχαμε να αποπληρώνουμε ό,τι χρειαζόντανε με το πρωτογενές πλεόνασμα, βγήκαμε στις αγορές και δείξαμε στον κόσμο ότι η Ελλάδα στέκεται ξανά στα πόδια της. Η Ελλάδα θα έχει φέτος 0,6% ανάπτυξη, του χρόνου 2, 9% και τον επόμενο χρόνιο 3,7% ανάπτυξη και μέσα από την ανάπτυξη ο πόνος θα πέφτει».

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα του χρέους, είπε ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει η συμφωνία για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους. «Η ρύθμιση είναι δεδομένη» όπως είπε.

Όσον αφορά την αποκατάσταση των αδικιών, ο κ. Σαμαράς τόνισε:

«Πονάω, συμπάσχω και κάθε βράδυ αυτό σκέπτομαι. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ήδη δώσαμε τα πρώτα λεφτά σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Στόχος μας είναι να μειωθούν και άλλο οι φόροι».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κυβερνητική σταθερότητα και κατά πόσο μπορεί να δεχθεί πλήγμα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Πολύ στο φεύγα είναι ο Τσίπρας. Εγώ λέω επιστρέφω και κοιτάω μπροστά. Επιστρέψαμε στο διεθνές προσκήνιο. Επιστρέψαμε στην αισιοδοξία που εγώ τη βλέπω και ιδιαίτερα στην αγορά. Εγώ θέλω το αποτέλεσμα των εκλογών να μου δώσει το δικαίωμα να βγω από την κρίση για τα καλά. Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα και είμαι σίγουρος ότι θα αντέξει και τώρα».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως μέχρι το 2018 θα επενδυθούν στην Ελλάδα 26,5 δισ. από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που θα πέσουν στην αγορά, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για μείωση της ανεργίας προβλέποντας το 2014 να βρεθεί στο 24,5% και το 2018 στο 15%.

Για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Σαμαράς τόνισε πως την υπόθεση την έχει η Δικαιοσύνη στα χέρια της, ξεκαθάρισε όμως πως δεν πιστεύει ότι θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου. «Εγώ δεν θεωρώ κανέναν ότι δεν μπορώ να τον νικήσω, να τον κερδίσω, με την ιδεολογία μου. Εγώ δεν θεωρώ ότι δεν υπάρχουν ακόμα οι παππούδες οι οποίοι ζήσανε την τραγωδία των ναζί στην Ελλάδα για να το πουν στα εγγόνια τους. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορεί η Ελλάδα, η κοιτίδα της Δημοκρατίας να έχει τέτοια κόμματα ισχυρά. Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν τίποτα. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Αλλά επαναλαμβάνω: Ως προς το συγκεκριμένο θέμα, είναι στη Δικαιοσύνη και δεν ασχολείται κανένας απολύτως από την Κυβέρνηση» τόνισε.

Όσον αφορά το θέμα Μπαλτάκου ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «Για τους γνωστούς λόγους ο συγκεκριμένος είναι εκτός κυβέρνησης. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο».
Keywords
Τυχαία Θέματα