Δελτίο Ειδήσεων Star: το πλέον επιτυχημένο

15:31 12/6/2014 - Πηγή: TVNea
Στις αρχές του Σεπτέμβρη ξεκίνησε αυτό το νέο εγχείρημα του σταθμού της Κάτω Κηφισιάς να μεταβάλλει τελείως το προφίλ του, και από την ελαφρά ψυχαγωγία που ήταν το στίγμα του, να περάσει στην πολιτική και οικονομική-δηλαδή ειδησεογραφική ενημέρωση. Ένα μεγάλο στοίχημα για ένα τηλεοπτικό κανάλι που είχε ταυτιστεί με το lifestyle και τις εκπομπές γύρω από αυτό, που φαίνεται,όμως, με την πάροδο του χρόνου να κερδίζεται. Υψηλές τηλεθεάσεις, διαθεματικότητα και ένα ικανότατο επιτελείο φαίνεται να συμπληρώνουν την συνταγή της επιτυχίας.

Σημαντικό,
αν όχι τον σπουδαιότερο, ρόλο σε αυτή την εξέλιξη και την πορεία προς την κορυφή έπαιξε και η προσθήκη του επιτυχημένου Έλληνα δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου στον σταθμό ως κεντρικού σχολιαστή στο δελτίο ειδήσεων, και ως παρουσιαστή στην δική του πολιτική εκπομπή. Οι τοποθετήσεις και οι σχολιασμοί του, πάντα προσεκτικοί και μετρημένοι, χωρίς υπερβολές, έχουν την σωστή δοσολογία επαγγελματικής πείρας και λαϊκής αποδοχής που χρειάζεται για να γίνει κατανοητός και αγαπητός από το κοινό, και να αποκτήσει την αξιοπιστία που διαθέτει. Φυσικά, η τοποθέτηση της Μάρας Ζαχαρέα, ως κεντρικής παρουσιάστριας στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού, συνέβαλλε με την σειρά του στην βελτίωση της εικόνας και του προφίλ του.

Όμως, το “βαρύ” μέρος της δουλείας και της έρευνας έχει το επιτελείο δημοσιογράφων και τεχνικών. Με ανθρώπινο δυναμικό αξιόλογο και άκρως επαγγελματικό, η ειδησεογραφία, ο τρόπος παρουσίασης των θεμάτων και οι εύστοχοι και to the point σχολιασμοί και τοποθετήσεις προσδίδουν το κύρος και την εγκυρότητα που έλειπε όλα αυτά τα χρόνια στον τηλεοπτικό σταθμό. Με την ανάδειξη προσώπων ικανών να δημιουργήσουν ένα πολυθεματικό,μακριά από προπαγανδιστικές προβολές και μη μακροσκελές δελτίο, δεν αποτελεί έκπληξη η προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού, γεγονός που θέτει προβληματισμούς και ανακατατάξεις στον ενημερωτικό τομέα των υπολοίπων σταθμών.

Άγγελος Χατζηδάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα