Χαρδαβέλλας:Οι παρουσιαστές έχουμε συμφωνήσει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε το Alter ανοιχτό

13:41 7/10/2011 - Πηγή: TVNea
Ο δημοσιογράφος μίλησε για την οικονομική κρίση, τα προβλήματα του Alter, την απόφαση του γιου του να ζήσει στο εξωτερικό, αλλά και για την αγανάκτηση που νιώθει κάθε φορά που βλέπει πολιτικούς να τσακώνονται στα κανάλια..
«Δεν θέλω να τους ρίξω γιαούρτια, αλλά να τους φτύσω!» λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο περιοδικό "ΛΟΙΠΟΝ" και την Κατερίνα Σταυρίδου.

– Πώς τα βλέπετε φέτος τα πράγματα στο Alter;

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε
–και είναι Τρίτη 27/9– ουσιαστικά δεν υπάρχει Alter, άρα δεν μπορώ να δω τίποτα. Από χθες το βράδυ δεν εκπέμπει ζωντανό πρόγραμμα. Οι εργαζόμενοι έχουν κάνει επίσχεση εργασίας και ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού, ο κ. Γιαννίκος, απάντησε με απαγόρευση του ζωντανού προγράμματος, οπότε είμαστε σε μια νεκρή στιγμή. Όμως, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι το Alter δεν θα “πεθάνει” και θα επανέλθει στην ελληνική τηλεόραση πάρα πολύ γρήγορα».

– Τελικά, ήταν οι οικονομικές συγκυρίες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα γενικότερα στην τηλεόραση ή υπήρχαν ήδη προβλήματα, τα οποία έγιναν πιο έντονα τώρα;

«Είναι απόρροια βεβαίως των συνθηκών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, με δεδομένο ότι οι τράπεζες τροφοδοτούσαν την τηλεόραση με δάνεια ή ρευστοποιούσαν επιταγές των διαφημιστικών εταιρειών, κι αυτό σταμάτησε να γίνεται διότι δεν έχουν ρευστότητα. Οπότε, αυτομάτως σταμάτησε να μπαίνει “αίμα” στα κανάλια. Αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα, το οποίο το Alter το αντιμετώπισε πολύ πιο έντονα και κάποια στιγμή φτάσαμε και σκάσαμε, δεν υπήρχε ρευστό να πληρωθούν οι άνθρωποι».

– Παρ’ όλα αυτά, οι εργαζόμενοι παραμένετε στο κανάλι…

«Εμείς πιστεύουμε σε αυτόν το σταθμό. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τον κρατήσουμε “ζωντανό”, ότι είναι μια πολύ σημαντική φωνή διαμαρτυρίας και ενημέρωσης. Οι παρουσιαστές των εκπομπών έχουμε συμφωνήσει μεταξύ μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε το Alter ανοιχτό. Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο εμάς, αφορά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τεχνικούς και δημοσιογράφους, τους οποίους καταλαβαίνω και συμφωνώ απόλυτα μαζί τους, γιατί είναι σε απόγνωση. Τα παιδιά αυτά έχουν να πληρωθούν δύο και τρεις μήνες και δεν έχουν ούτε βενζίνη για να έρθουν στο σταθμό. Είναι δραματική η κατάσταση, αλλά για μένα δεν είναι τέλος».

– Κι εσείς, οι παρουσιαστές, είστε απλήρωτοι;

«Ναι βεβαίως, από το Γενάρη. Μας έχουν δώσει κάτι ψιλά κατά καιρούς, αλλά μιλάμε για μεγάλα χρέη ύψους 200.000 ή 150.000 ευρώ».

– Το πιστεύατε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

«Εγώ την είχα δει αυτή την κατάσταση να έρχεται σαν ένα τσουνάμι εδώ και δύο χρόνια, διότι η ελληνική τηλεόραση ήταν μια τεράστια φούσκα, στην οποία συμμετείχαμε όλοι μας, κι εμείς που παίρναμε πολλά λεφτά και αυτοί που μας τα έδιναν. Γενικότερα, υπήρχε μια απίστευτη σπατάλη από χλιδάτα σίριαλ και εκπομπές του στιλ “πετάμε τηλεοράσεις από τα παράθυρα και δίνουμε καινούργιες”. Υπήρχε μια τρέλα, η οποία έφτασε εδώ που έφτασε, διότι ήρθε και
Keywords
Τυχαία Θέματα