Αστέρας Βουλιαγμένης: αλλάζει χέρια! - κλείνει σύντομα η ξενοδοχιακή αγορά του αιώνα!

18:30 9/9/2013 - Πηγή: TVNea
Στις 21 Οκτωβρίου πρόκειται να κατατεθούν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για την αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης, στη δεύτερη φάση της πώλησής του από την Εθνική Τράπεζα στην οποία ανήκει.

13 είναι συνολικά οι υποψήφοι "μνηστήρες"-επιχειρηματικοί όμιλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι διεκδικούν τη μεγαλύτερη
και πιο φημισμένη ξενοδοχιακή μονάδα της χώρας. Η συνολική έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης αγγίζει τα 304 στρέμματα, εκ των οποίων τα 111 ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και ως εκ τούτου μέρος των χρημάτων από την αγορά θα καταλήξουν στο ΤΑΙΠΕΔ. Την ίδια ώρα θυγατρική εταιρεία του Αστέρα έχει νοικιάσει για 40 χρόνια τη μαρίνα της Βουλιαγμένης, έκτασης 47 στρεμμάτων.

"Δεν έχουν δοθεί ποτέ τόσα χρήματα για την αγορά ενός ξενοδοχιακού συγκροτήματος στην Ελλάδα, όσα αναμένεται να δοθούν για τον Αστέρα Βουλιαγμένης", δηλώνει στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ξενοδοχειακός παράγοντας και κατά πάσα πιθανότητα ο νέος ιδιοκτήτης πρόκειται να πάρει τα... κλειδιά την άνοιξη του 2014.

Αξίζει να αναφέρουμε πως από το 1959, όπου ξεκίνησε τη λειτουργία του ο θρυλικός Αστέρας Βουλιαγμένης, έχει φιλοξενήσει παγκοσμίου φήμης και ισχύος προσωπικότητες, όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Τζον και ο Ρόμπερτ Κένεντι, ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Μπόριτς Γιέλτσιν, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Χέλμουντ Κολ, ο Φρανκ Σινάτρα, η Μπριζίτ Μπαρντό, οι Beatles, ο Πόλ Νιούμαν και η Τζόαν Κόλις.

Παράλληλα, δεν ήταν λίγοι και οι εγχώριοι "stars" που πέρασαν από τις καμπάνες και τις πισίνες του εν λόγω ξενοχοδείου, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Ζωή Λάσκαρη αλλά και ο Αριστοτέλης Ωνάσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα