Αρθρογράφοι-Πάνος Έξαρχος:Άει σιχτίρ! H νέα Εθνική μας φράση;;

18:41 26/9/2011 - Πηγή: TVNea
Άρθρο του σεναριογράφου Πάνου Έξαρχου, για το Tv nea 
     Πάντα μου άρεσε σαν εκδήλωση θυμού αυτή η έκφραση. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μου φαινόταν εύγλωττη βρισιά, χωρίς να ακούγεται ιδιαίτερα προσβλητική, μια και είναι σε άλλη γλώσσα. Που να φανταστώ, ότι θα εξέφραζε σήμερα τα αισθήματα ενός ολόκληρου λαού, απέναντι στο μέσο που λάτρευα και που είχα διαλέξει να ασχολούμαι επαγγελματικά, την τηλεόραση !
    Και δεν είναι τυχαία η επιλογή της, βεβαίως βεβαίως. Διότι σε μια τηλεόραση που έχει παραδοθεί αμαχητί στην Τουρκία, είναι λογικό, η αντίδραση να είναι σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει
και το ποιόν, μην μας πουν και αγενείς. 
    Να ξεκαθαρίσω βέβαια εξ’αρχής, ότι πάντα ήμουνα απ’αυτούς που παραπονιόντουσαν για την έλλειψη ξένων σειρών στα μεγάλα Ιδιωτικά κανάλια. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν έχουν θέση στο πρόγραμμα, οι εκπληκτικές, κυρίως Αμερικάνικες, σειρές που έσκιζαν σε όλο τον πλανήτη. Ο Έλληνας τηλεθεατής δεν θέλει ξένα σήριαλ, άκουγα από τους υπευθυνους των καναλιών. Εντάξει, τη στιγμή που σαν Έλληνας δημιουργός με συνέφερε αυτό που άκουγα, δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία. 
    Και ξαφνικά, από τη μια στιγμή στην άλλη τα κανάλια περάσανε στην άλλη καραμέλα. «Ο ΄Ελληνας δεν θέλει πια Ελληνικά σήριαλ». 
    Τι λέτε ρε παιδιά, σοβαρά ?? Και για τεκμηριώστε το μου αυτό, μια και αυτό σημαίνει τον αφανισμό εκατοντάδων ανθρώπων που ζούνε από την Ελληνική παραγωγή ! 
    «Μα δες την αποτυχία του τάδε, του δείνα, του γάμα σήριαλ !» Και τι έβλεπα ?? Σήριαλ με ανύπαρκτη πλοκή, εξυπνακίστικα, δήθεν μοντέρνα κείμενα και χαρακτήρες  με πλήρη ασυνέπεια.  Το 90% δε, γραμμένα από ανθρώπους που...
κανείς δεν τους είχε ξανακούσει. Το κριτήριο που τα ενέκριναν ? Το κόστος ! Μα φυσικά, όταν παίρνεις ανθρώπους που τιμολογούν το όποιο ταλέντο και τον εαυτό τους πάμφθηνα, μόνο και μόνο για να εκπληρώσουν το ψώνιο τους και να δηλώσουν σεναριογράφοι,  λογικό δεν είναι ότι το πράγμα θα μπάζει από παντού ?
    Και για να μην παρεξηγηθώ, είμαι φανατικά υπέρ των νέων ανθρώπων στο επάγγελμα. Είναι απαραίτητο και αναγκαίο το νέο αίμα στη σεναριογραφία. Αλλά με κριτήρια ταλέντου και επαγγελματικότητας, όχι με κριτήριο το πόσο πιο φτηνός θα μας έρθει από τον καθιερωμένο. Γιατί παντού, ότι πληρώσεις παίρνεις.
    Εν ολίγοις, όχι κύριοι, δεν είναι ότι ο Έλληνας δεν θέλει πια τα σήριαλ. Δεν θέλει τώρα, όπως δεν ήθελε ποτέ, τα ΚΑΚΑ σήριαλ. Για ρίξτε μια ματιά στις επαναλήψεις, που σας κρατάνε όρθιους ακόμα και θα δείτε αν τα θέλει ή όχι ! Το Ελληνικό σήριαλ ήταν, είναι και θα είναι το ΜΟΝΟ είδος, που ο κόσμος πάντα θα ζητάει και πάντα θα αγαπάει ! 
    Μετά απο αυτό περάσαμε την περίοδο της λαίλαπας των ριάλιτυ. Οτι ριάλιτυ υπήρχε στην παγκόσμια σκουπιδομηχανή, το είδαμε μαζεμένο σε δυο χρόνια ! Γεμίσαμε ταλέντα, μοντέλα, χοντρούς, γάμους, σπίτια, αγρότες, μάγειρες κάθε είδους. Όποιος ταλαίπωρος μεσήλικας είχε καημό να βγεί σε επαρχιακό μπουζουξίδικο, όποιο αποτριχωμένο τεκνό ήθελε να βρει το δικτυωμένο “σπόνσορα”, ό
Keywords
Τυχαία Θέματα