ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Μαρία Μπακοδήμου: "Κάνω τη ζωή που ονειρεύτηκα!"

17:31 10/2/2014 - Πηγή: TVNea
Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να σε ταυτίζει πάντοτε με τις πιο ευχάριστες και ξένοιαστες στιγμές του, να δημιουργεί εικόνες κι εντυπώσεις θετικές, κάθε φορά που σε αντικρίζει. Όταν, μάλιστα, αποτελείς κομμάτι της τηλεοπτικής του πραγματικότητας, η ταύτιση αυτή φαντάζει κάτι παραπάνω από αναγκαία. Όμως, η τηλεοπτική περσόνα που φιλοξενώ αυτή την εβδομάδα, μόνο από… γυαλί δεν είναι φτιαγμένη. Η επικίνδυνα ευειδής και σικάτη παρουσία της, το εύστοχο και βιτριολικό χιούμορ με το οποίο είναι οπλισμένη ανά πάσα στιγμή αλλά περισσότερο ο δυναμισμός και η φινέτσα που ταυτόχρονα αποπνέει, έχουν σφραγίσει
ανεξίτηλα τις πρωινές, βραδινές, απογευματινές και μεσημεριανές μας πλέον τηλεοπτικές αναμνήσεις. Η Μαρία Μπακοδήμου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα «τηλεοπτικού στρατιώτη», καθώς έχει αναλάβει να υπηρετήσει με πάθος και περίσσια συνέπεια την ψυχαγωγία στο «γυαλί», πάντοτε στο πλευρό του αχώριστου εταίρου της, Φώτη Σεργουλόπουλου. Ως γνήσιος εκπρόσωπος του 12ου ζωδιακού αστερισμού, κατέχει την ευαισθησία μα παράλληλα και τη σοφία να μετρά με ακρίβεια τα δεδομένα στη ζυγαριά της ζωής της. Μητέρα στοργική, επαγγελματίας ευφάνταστη, γυναίκα ισορροπημένη.

- Μαρία μου, φέτος συμπληρώνεις 16 χρόνια στην τηλεόραση και παράλληλα 16 χρόνια αχώριστη από τον Φώτη. Σου έχει γίνει ποτέ πρόταση να παρουσιάσεις κάτι μόνη σου;
- Όχι, δεν μου έχει προταθεί κάτι τέτοιο. Σαφώς, μου έχουν γίνει προτάσεις για σήριαλ, για θεατρικές παραστάσεις και για άλλα μικροπράγματα, τα οποία θα απαιτούσαν να αποχωριστώ τον Φώτη για ένα μικρό διάστημα. Όμως, προτάσεις να χωρίσω τηλεοπτικά οριστικά μαζί του, όχι δεν έχω δεχθεί ποτέ.

- Με πρόλαβες, καθώς η αμέσως επόμενη ερώτησή μου αφορά αυτό ακριβώς που ανέφερες: αν σου έχουν γίνει, δηλαδή, προτάσεις για τηλεοπτικές σειρές ή για θέατρο. Έχεις, άλλωστε, ένα παρελθόν με την υποκριτική.
- Φυσικά, μου έχουν γίνει προτάσεις και για σήριαλ και για το θέατρο. Επειδή, όμως, έχω κάνει κάποιες μικρές εμφανίσεις σε κινηματογραφικές ταινίες, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τις υποχρεώσεις που έχεις σε ένα σήριαλ, παραδείγματος χάρη καθημερινό. Από την άλλη, είναι τόσο γεμάτοι οι χρόνοι μου, που δε θα μπορούσα να τα συνδυάσω τόσο εύκολα.

- Αν έκανες ένα τηλεοπτικό rewind της έως σήμερα καριέρας σου, υπάρχει κάτι που θα ήθελες να αλλάξεις;
- Όχι. Νομίζω πως μαζί με τον Φώτη έχουμε χαρεί όλες μας τις δουλειές αρκετά και τα λάθη, που έχουμε κάνει, τα έχουμε κάνει γιατί είμαστε εμείς, οι εαυτοί μας. Έχουμε περάσει υπέροχα όλα αυτά τα χρόνια και, αν θέλεις, έχουμε κάνει λάθη που μας ταιριάζουν, που ταιριάζουν στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας.

- Ως άνθρωπος της τηλεόρασης, δίνεις βάση στα νούμερα της τηλεθέασης;
- Η τηλεθέαση είναι ένα μέτρο με το οποίο κινείσαι επαγγελματικά και ελέγχεις την πορεία σου. Δε μπορείς να είσαι βιώσιμος τηλεοπτικά, εάν δεν έχεις καλά νούμερα. Ωστόσο, δεν είναι κάτι το οποίο θα μου γίνει εφιάλτης, αλλά όπως προείπα, είναι ένα μέτρο που σου δείχνει προς τα πού πηγαίνεις.

- Η αλλαγή της ώρας φέτος έδειξε να ευνοεί το «ΦΜ Live». Εσύ πώς το αντιμετωπίζεις; Προσαρμόστηκες εύκολα ή σου φάνηκε κάπως περίεργη η αίσθηση του μεσημεριού;
- Τίποτα δε μου φαίνεται περίεργο στη δουλειά μας. Η τηλεόραση είναι για μένα τρόπος επικοινωνίας και μάλιστα πολύ ευχάριστος. Επομένως, δε μου κάνει αίσθηση η ώρα και η ζώνη. Το αν, δηλαδή, θα βγαίνει η εκπομπή το μεσημέρι ή το βράδυ είναι κάτι που δεν με προβληματίζει.

- Πρωινό ή βραδινό; Ποια πρόταση από το παρελθόν σου φαίνεται δελεαστικότερη σήμερα;
- Καμία. Γενικά, δε μου είναι καθόλου ελκυστικό να ξανακάνω πράγματα που έχω ήδη δοκιμάσει στο παρελθόν. Ακόμη κι αν το πρωινό είναι ελκυστικό και μας πρότειναν κι άλλα πράγματα, θα συνεχίζαμε εδώ που είμαστε και σήμερα. Κουραστήκαμε εγώ κι ο Φώτης να ακολουθούμε ένα format που δεν αλλάζει και που το βλέπουμε τόσα χρόνια να παρουσιάζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Νομίζω πως κάποτε κάποιοι κύκλοι κλείνουν, εσύ προχωράς παραπέρα και η υπόθεση τελειώνει.

- Ο Φώτης και η Μαρία πήγαν στο Star για να μείνουν; Αν και είναι νωρίς ακόμη, θα έδινες το «ΟΚ» για μια ακόμη σεζόν στο «ΦΜ Live» ή θα προτιμούσες να κλείσει αυτός ο 5χρονος κύκλος και να ανοίξει κάποιος άλλος;
- Αυτό είναι κάτι εντελώς ρευστό. Στην τηλεόραση, πηγαίνεις κάπου και υπηρετείς το μέσο με το οποίο συνεργάζεσαι. Το αν θα μείνουμε ή αν θα φύγουμε από το Star εξαρτάται και από το πώς θα έχει διαμορφωθεί το τηλεοπτικό τοπίο. Παρ’ όλα αυτά, εφόσον γίνεται σωστά η συνεργασία και τηρούνται οι εκάστοτε όροι, δεν τίθεται θέμα μετακίνησης. Όσο για την εκπομπή, νομίζω πως δεν έχει κλείσει ο κύκλος της. Είναι κάτι που αγαπώ ακόμα πολύ.

- Παρατηρείς αλλαγές στη συμπεριφορά του Φώτη, μετά τον ερχομό του πρώτου του παιδιού; Σε συμβουλεύεται για πρακτικά θέματα, σχετικά με το πώς θα το χειριστεί;
- Ο Φώτης είναι χαρούμενος, δεν έχει αλλάξει καθόλου. Εξακολουθεί να είναι το ίδιο επαγγελματίας όπως πριν, και είναι από τους ανθρώπους που ξέρει να δίνει και να δίνεται. Μπορεί πλέον να συζητάμε λίγο περισσότερο για τα παιδιά μας, όμως δεν έχει αλλάξει σε προσωπικό επίπεδο. Όσον αφορά την ανατροφή του γιου του, είναι κάποια πράγματα που τα αισθάνεσαι βασικά και τα ψάχνεις μόνος σου με διάφορα μέσα. Δε χρειάζεται να σου τα υποδείξει κάποιος.

- Πότε αναμένεται να λάβει και επίσημα τον τίτλο της «νονάς»;
- Αυτό είναι κάτι που θα το ανακοινώσει, όταν το αποφασίσει, ο Φώτης. Αφορά τη δική του ζωή.

- Τι είναι αυτό που σε αγχώνει περισσότερο στην ανατροφή των δικών σου παιδιών, Μαρία μου; Ποιος είναι, ας πούμε, ο μεγαλύτερος μητρικός σου φόβος;
- Δεν ξέρω ακριβώς… Απλώς είναι λίγο περίεργο το περιβάλλον, με την ευρύτερη έννοια, που μεγαλώνουν τα παιδιά. Αυτό με αγχώνει περισσότερο. Ο κόσμος σήμερα βιώνει μια οικονομική κρίση και παράλληλα μία κρίση αξιών. Τα θέματα του σήμερα διαφέρουν πάρα πολύ από εκείνα που κάποτε μεγαλώναμε εμείς. Δεν είναι όλα τόσο γλυκά, ρόδινα και ανέμελα. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που πιστεύω πως θα τα κάνει λίγο πιο προσγειωμένα και πιο σκληραγωγημένα. Οπότε, αντισταθμίζεται λιγάκι η κατάσταση.

- Τηλεοπτική καριέρα ή επιτυχημένος γάμος;
- Επιτυχημένος είναι ένας γάμος μεταξύ δύο ανθρώπων που καταλαβαίνονται. Όταν ο άνθρωπος αυτός δεν καταλαβαίνει πως αγαπώ και θέλω να συνεχίσω τη δουλειά μου στην τηλεόραση, άρα δε θα με καταλάβαινε.

- Έχοντας ήδη δυο παιδιά και έχοντας βιώσει τα μοναδικά συναισθήματα της γέννησης και της ανατροφής τους, πώς αντιδράς σαν γυναίκα στην ιδέα της έκτρωσης;
- Αυτό είναι κάτι πολύ προσωπικό. Υπάρχουν γυναίκες που αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να το κάνουν. Συνεπώς, δε μπορώ να κρίνω τις επιλογές τους. Αναμφίβολα, αν το κάνεις ή όχι, πάντοτε μετράς τις συνθήκες. Λαμβάνεις, δηλαδή, υπόψη το αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να γεννηθεί ένα παιδί. Γι’ αυτό, άλλωστε, υπάρχει και η προφύλαξη, για να αποφεύγονται αυτού του είδους οι ανεπιθύμητες συνέπειες. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται για ευχάριστη διαδικασία για τη γυναίκα που το αποφασίζει.

- Σε φοβίζει ο χρόνος που περνάει ή προσπαθείς να συμφιλιωθείς μαζί του;
- Όχι, νομίζω πως όλοι μας προσαρμοζόμαστε, διότι κάθε εποχή φέρνει μαζί της πράγματα, που δεν τα είχε η προηγούμενη. Πιστεύω πως είμαι ένας ιδιαίτερα ευμετάβλητος άνθρωπος, οπότε δεν έχω αυτή την ανησυχία.

- Τι προσθέτει στην ψυχολογία σου η ενασχόληση με τη μόδα και τα ρούχα που σχεδιάζεις; Νιώθεις πως σου γεμίζει κάποιο κενό;
- Μ’ αρέσει πολύ αυτό που κάνω αλλά δε θα έλεγα πως μου γεμίζει κάποιο κενό. Είναι ένας χώρος που έτσι κι αλλιώς με ενδιέφερε και με τον οποίο είχα ασχοληθεί στο παρελθόν, μέσα από τα περιοδικά στα οποία έχω δουλέψει. Την αγαπώ πολύ τη μόδα και τα ρούχα. Είναι ένα δημιούργημά μου, μέσω του οποίου νιώθω πως επικοινωνώ και μοιράζομαι πράγματα δικά μου.

- Πώς θα όριζες το «στυλ» για μία γυναίκα;
- Το στυλ για μια γυναίκα είναι αυτό που την κάνει κάθε στιγμή να νιώθει άνετα και, φυσικά, ο εαυτός της.

- Το μεγαλύτερό σου απωθημένο;
- Δεν έχω κάποιο απωθημένο ή τουλάχιστον δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Κάνω τη ζωή που ονειρεύτηκα, έχω πραγματοποιήσει τα σχέδιά μου ή τουλάχιστον τα έχω δρομολογήσει. Επομένως, είμαι ικανοποιημένη από τη ζωή μου.

- Όπως μου αποκάλυψες, το τελευταίο διάστημα σε βρίσκει σε ρυθμούς… μαραθωνίου, αφού ετοιμάζεις νέα διαδικτυακά στοιχήματα.
- Ναι. Εκτός από την εκπομπή, το «Mary-Mary.gr» και τα ρούχα που σχεδιάζω, έρχονται το «Mary-Mary Cook» και το «Mary-Mary Style», τα οποία θα βγουν σε λίγες ημέρες. Πρόκειται για δύο καινούρια παιδάκια του «Mary-Mary», τα οποία έχουν γεμίσει πλήρως τον χρόνο μου και είμαι χαρούμενη για το αποτέλεσμα που θα παρουσιάσω στον κόσμο!

Ευχαριστώ θερμά τη Μαρία Μπακοδήμου για την υπέροχη συνέντευξη που μου παραχώρησε...
ΣυνέντευξηΚαρακασίδης Ιωάννης - Φοιτητής Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, ΑΠΘ
Keywords
ζωη, μαρια, φωτης σεργουλοπουλος, θεατρο, rewind, live, star, γιου, στυλ, απωθημένο, νέα, style, μμε, ΑΠΘ, νουμερα τηλεθεασης, μετρο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, Ημέρα του παιδιού, τηλεθεαση, οικονομικη κριση, γαμος, γλυκα, γυναικα, δουλεια, εικονες, θεμα, καριερα, μητερα, μμε, μοδα, περιοδικα, ρουχα, ταινιες, τηλεοραση, ψυχολογια, ωρα, star, ανθρωπος, αναμνησεις, βγαινει, βραδυ, γινει, γινεται, γιου, γνησιος, γυαλι, διαστημα, δικη, δειχνει, εαυτος, ευκολα, υπαρχει, εβδομαδα, εννοια, εποχη, ερχονται, εφιαλτης, ζυγαρια, ζωης, ζωη μου, ζωνη, ιδεα, ιδιο, υποθεση, κυκλος, λαθη, μικρο, μπορεις, παιδι, παιδια, παιδακια, παθος, περιβαλλον, πρωινο, σεζον, σειρες, σιγουρο, σηριαλ, σοφια, στυλ, σχεδια, τι ειναι, φυσικα, φοιτητης, φορα, χιουμορ, χρονος, ιωαννης, απωθημένο, δουλειες, εμφανισεις, ιδιαιτερα, κομματι, νιωθεις, rewind, θελω να, θεματα, υπεροχη
Τυχαία Θέματα