Από το λατομείο στην παραγωγή

10:47 29/12/2015 - Πηγή: TVNea
Το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο επισκέπτεται την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, στις 17.20, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο της εκπομπής «Επτά μουσεία, ένα ταξίδι» στο Mega. Ο ηθοποιός και παρουσιαστής θα μας μιλήσει για ένα υλικό δύσκολο, το οποίο όμως έχει και μεγάλη ιστορία. Γι' αυτό θα βρεθεί στο συγκεκριμένο μουσείο, το οποίο ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου
Πειραιώς, ώστε να μας βοηθήσει να το γνωρίσουμε καλύτερα.

Το μάρμαρο θέλει πολλή δουλειά για να βγει από τη γη και να σμιλευτεί με τον σωστό τρόπο. Ο Ιεροκλής σε αυτή την επίσκεψή του βρέθηκε στον τόπο προέλευσής του, στον Πύργο της Τήνου, ένα χωριό που ζει και αναπνέει το υλικό του μαρμάρου. Εκεί συναντά σπουδαίους τεχνίτες όλων των ηλικιών, πρόθυμους να μεταφέρουν τις γνώσεις τους και στις επόμενες γενιές. Ακόμη, θα βρεθεί στο λατομείο, όπου θα πληροφορηθεί για την πορεία του μαρμάρου από τη στιγμή της εξόρυξής του μέχρι και τη μεταφορά του στο λιμάνι. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού από εκεί θα πάρει τον δρόμο τόσο για την υπόλοιπη Ελλάδα όσο και για τις διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Ο ηθοποιός, που φέτος δοκιμάζεται και πάλι στην παρουσίαση (είχε συνεργαστεί με την ΕΤ3 σε εκπομπές σχετικές με τον Πόντο και όχι μόνο), συζητάει με τους κατοίκους του χωριού, ενώ μετά το τέλος της περιήγησής του στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας κατανοεί πώς ένας τόσο μικρός τόπος κατάφερε να γεννήσει μια σειρά από σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως ο Γιαννούλης Χαλεπάς, ο οποίος φιλοτέχνησε την περίφημη «Κοιμωμένη».

Espressonewshttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα