Αντιμετώπισε το ξηρό δέρμα του χειμώνα

16:46 11/2/2016 - Πηγή: TVNea
Χειμώνας είναι και το ξηρό δέρμα είναι συχνό, κακό φαινόμενο την εποχή που διανύουμε! Τα tip για την αντιμετώπισή του είναι πολλά!

Το πρώτο τιπ είναι τα sleeping packs.
Τι είναι τα sleeping packs/masks; Είναι μάσκες εντατικής ενυδάτωσης που δρουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η καλύτερη εποχή για να τα δοκιμάσεις είναι ο χειμώνας, μιας και το δέρμα τείνει να είναι πιο ξηρό σε σχέση με τις άλλες εποχές. Αγαπημένα προϊόντα είναι το water sleeping pack από laneige και από korres
η επανορθωτικη μάσκα ύπνου. Υπάρχουν διαφορετικές συστάσεις για κάθε ανάγκη. Θα βρεις σε κρεμώδη υφή που τείνουν να είναι πιο “βαριές” για τα ξηρά δέρματα, ενώ υπάρχουν και αυτές σε gel μορφή που είναι πιο ελαφριά και ταιριάζουν σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Η καλύτερη στιγμή για να το τοποθετήσεις είναι αφού έχεις τελειώσει τη βραδινή σου περιποίηση προσώπου και λίγο πριν κοιμηθείς. Το αφήνεις να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξεπλένεις το πρωί με χλιαρό νερό.

Δεύτερο τιπ είναι τα sheet masks ή μάσκες ενυδάτωσης:
Τι είναι τα sheet masks; Είναι μάσκες προσώπου που περιέχουν όλο το περιεχόμενο της μάσκας σε ειδικό “χαρτί”. Αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου βγάζεις το ειδικό χαρτί και το απλώνεις στο πρόσωπό σου. Περιμένεις περίπου 20λεπτά, αφαιρείς τη μάσκα και ταμπονάρεις μέχρι να απορροφηθεί όλο το προϊόν από το δέρμα. Αγαπημένες sheet masks είναι από τις εταιρείες malie, innisfree και etude house. Αν δεν μπορείς να βρεις sheet masks μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια μάσκα ενυδάτωσης που έχει την κλασσική gel μορφή. Την απλώνεις στο δέρμα, την αφήνεις για 10-20λεπτά – ανάλογα με τις οδηγίες της μάσκας- και στη συνέχεια την αφαιρείς. Αγαπημένες μάσκες ενυδάτωσης μπορείς να βρεις σε apivita και korres.

Τρίτο τιπ είναι οι μάσκες χεριών:
Αν είσαι σαν κι εμένα τότε τα χέρια σου σκάνε συνέχεια από το κρύο και είσαι με μια ενυδατική κρέμα στο χέρι. Αν βλέπεις ότι οι ενυδατικές χεριών δεν λειτουργούν τόσο καλά για σένα, τότε ίσως πρέπει να δοκιμάσεις τον δικό μου τρόπο. Υπάρχουν μάσκες μιας χρήσης και θυμίζουν έντονα τα πλαστικά γάντια καθαριότητας. Βγάζεις τη sheet μάσκα χεριών, βάζεις τα χέρια σου μέσα και κλείνεις στο ύψος του καρπού τη μάσκα. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγει το προϊόν και μπορείς να κάνεις και άλλες δραστηριότητες καθώς περιμένεις. Αγαπημένη μου μάσκα χεριών είναι από την εταιρεία holika holika η Baby Silky Hand Sheet mask. Υπάρχουν και οι μάσκες που είναι για πολλαπλές χρήσεις και συνοδεύονται από τα κλασσικά γάντια. Είναι σίγουρα πιο οικονομικές, αλλά κατά την άποψή μου είναι λίγο πιο αδύναμες, οπότε πρέπει να τις χρησιμοποιείς λίγο πιο συχνά. Απλώνεις την κρέμα στα χέρια σου και φοράς τα γάντια. Τα αφήνεις όση ώρα λέει η συσκευασία. Συνήθως βολεύει να τα φοράς κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί θα έχεις ενυδατωμένα χέρια. Το μόνο αρνητικό είναι ότι τα γάντια θέλουν πλύσιμο μετά από κάθε χρήση. Αγαπημένο μου σετ είναι από την Avon (δε ξέρω αν κυκλοφορεί πλέον).

Τέταρτο τιπ για το σώμα:
Χρησιμοποίησε body lotion ή body butter μετά από κάθε ζεστό μπάνιο. Το δέρμα σου μετά το μπάνιο είναι μαλακό και έτοιμο να δεχτεί ό,τι του βάλεις. Αν αρχίσεις να χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν για το σώμα, θα δεις μεγάλη διαφορά στο δέρμα σου. Αν το δέρμα σου είναι πολύ ξηρό και βλέπεις ότι χρειάζεσαι περισσότερη ενυδάτωση από αυτή που σου προσφέρει η λοσιόν, πρόσθεσε σε αυτή λίγες σταγόνες από ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. Θα δεις μεγάλη διαφορά, πίστεψέ με. Αγαπημένο body butter είναι της Oliveway, το oriental. Σε περίπτωση που βαριέσαι να βάλεις λοσιόν μετά το μπάνιο σου, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις κάποιο πολύ ενυδατικό shower gel. Αγαπημένο μου είναι της Dove, το deeply nourishing.

Πέμπτο και τελευταίο τιπ:
Αν παρατηρείς οτι το πρόσωπό σου είναι ιδιαίτερα ξηρό το χειμώνα, προσπάθησε να αλλάξεις την ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου. Το χειμώνα το δέρμα μας έχει τελείως διαφορετικές ανάγκες απ’ ότι το φθινόπωρο ή το καλοκαίρι. Πειραματίσου και άλλαξε κάποια από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς. Αν δε θέλεις να πάρεις καινούρια προϊόντα και νιώθεις ότι η ενυδατική σου είναι ελαφριά, πρόσθεσε κάποιο έλαιο,όπως λάδι καρύδας, μέσα σε αυτή.

pixelperfectbeauty.comhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντιμετώπισε,antimetopise