Αλλάζει χέρια το Mega - Έντονες διαβουλεύσεις

10:46 18/3/2016 - Πηγή: TVNea
Την επόμενη Τρίτη το βράδυ συζητείται στην Βουλή η διαπλοκή και εκεί λέγεται ότι θα δοθούν ονόματα επιχειρηματιών που έπαιρναν δάνεια ακόμα και για να φτιάξουν τηλεοπτικές επιχειρήσεις. Μέρος των δανείων αυτών βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και αλλού. Το θέμα θα μπορούσε να είναι άσχετο με την υπόθεση του Mega αν δεν φωτογραφιζόταν μέσα σε αυτά και μεγαλομέτοχος του καναλιού.

Στο μεταξύ το κλειδί για την επιβίωση του μεγάλου καναλιού είναι ως φαίνεται
η προϋπόθεση να πάρει άδεια. Ως τότε οι μεν εκδότες θα κρατούν διαφορετικές και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και θα προβαίνουν σε κινήσεις που ουσιαστικά δεν οφελούν σε κάτι όπως αυτή του κ. Φώτη Μπομπολα να μηνύσει το κανάλι για τα 14 εκ που χρωστά στην εταιρεία του. Παρακάμπτοντας το οφθαλμοφανές ότι κάτοχος καναλιού δεν φτιάχνει εταιρείες παραγωγής- αλλά τι είναι νόμιμο, τρέχα γύρευε- οι οφειλές του είναι ήδη μέσα στα 135 εκατ. ευρώ το δάνειο, το οποίο είναι απόλυτα τακτοποιημένο αφού έχει εκτοξευθεί για λύση το 2025!

Τι συμβαίνει τώρα

Το Μέγκα στην ουσία είναι υπο τον έλεγχο των τραπεζών που έχουν δώσει τα δάνεια τους, όσο οι εκδότες μέτοχοι δεν αποφασίζουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκ. ευρό. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι τράπεζες που έχουν εγγυηθεί τη «ζωή» του καναλιού δεν θα αφήσουν να χαθεί’ αυτό το κανάλι η να απαξιωθεί διότι έτσι δεν θα πάρουν ποτέ τα χρήματά τους.

Ουσιαστικά λοιπόν έχει τεθεί υπο την προστασία τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί και για αστάθμητους παράγοντες να καταρρεύσει, πράγμα που θεωρούμε απίθανο. Γεννιόνται βέβαια απορίες του τύπου τι γίνεται με Διοικητικό συμβούλιο, ποιος θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος και πως θα πληρώνονται οι μισθοί και οι πάγιες υποχρεώσεις. Θεωρούμε ότι θα βρεθεί λύση και ότι ο ένας εκ των τριών μετόχων θα αφήσει τους άλλους δύο να κάνουν παιχνίδι. η εταιρία παραμένει διοικητικά ακέφαλη, αλλά μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί νέος διευθύνων σύμβουλος ο κ. Θεοχάρης Φιλιπποπουλος.

newpost.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα