Αλλάζει άρδην ο χάρτης των media...

13:46 29/3/2016 - Πηγή: TVNea
Η κυβέρνηση και οι τράπεζες αλλάζουν τον χάρτη των media, όπως προκύπτει από όσα έχουν σχεδιαστεί και αναμένεται να νομοθετηθούν κατά το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται μετά από απόφαση (κυρίως) του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.

Ως ημερομηνία-ορόσημο για τις προωθούμενες αλλαγές προσδιορίζεται η επομένη της συζήτησης για τη Δικαιοσύνη σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, που θα διεξαχθεί στη Βουλή
σήμερα, μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Με βάση όσα ακούγονται, πρώτη φορά θα επιχειρηθούν μεγάλες αλλαγές σχεδόν ταυτόχρονα σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Εν... αρχή ην οι 4 άδειες εθνικής εμβέλειας για κανάλια γενικού περιεχομένου. Η προκήρυξη αναμένεται να έχει δημοσιευτεί έως τις αρχές Απριλίου από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, για να τεθεί σε διαβούλευση, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός δημοπράτησης των αδειών. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα με κάποια αρνητική απόφαση του ΣτΕ, θα ακολουθήσει ο δεύτερος γύρος χορήγησης των αδειών των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει και στην προκήρυξη των αδειών για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής. Την «αποστολή» έχει αναλάβει ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις με τις ενώσεις των ραδιοφωνικών σταθμών. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να χορηγηθούν και άδειες εθνικής εμβέλειας.

Κλείνοντας, έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των sites. Η συγκρότηση μητρώου θα γίνει από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και το κίνητρο που θα δοθεί στους ενδιαφερομένους θα είναι η πρόσβαση στην κρατική διαφήμιση, αλλά και σε αρχειακό υλικό. Οι ιδιοκτήτες των sites θα είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν τις ταυτότητες των ιστοτόπων και να ενημερώσουν τη Γραμματεία για τη μετοχική σύνθεση των εταιρειών τους.

parapolitika.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα