Ακέφαλη και επίσημα η ΕΡΤ! Παραιτήθηκαν...

17:20 3/11/2018 - Πηγή: TVNea

όπως τους ζητήθηκε!

Την παραίτησή τους υπέβαλαν τόσο ο Διευθύνων Συμβούλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, όσο και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Συμβούλος, Γιώργος Θαλασσινός. Υπενθυμίζεται ότι τις παραιτήσεις τους είχε ζητήσει ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ,Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, καθώς σύμφωνα με πηγές του υφυπουργείου «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά».

Η διαμάχη τους μεταξύ των δύο στελεχών ήταν γνωστή εδώ και μήνες και μάλιστα είχε εξελιχθεί σε δημόσια αντιπαράθεση.
Πηγές του υφυπουργείου υπογράμμισαν πως η απόφαση να ζητηθούν οι παραιτήσεις τους ελήφθη καθώς «τα δύο κορυφαία στελέχη δεν ήταν σε θέση πλέον να συνεργαστούν αρμονικά». Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση επιτάχυνε η χθεσινή παρουσία του Βασίλη Κωστόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή αλλά και η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να τοποθετήσει τεχνικούς και διοικητικούς στις διευθύνσεις των ραδιοφώνων και όχι δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ,Νίκος Παππάς, είχε πει, «υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση». Σύντομα το Υπουργείο θα προκηρύξει τις δύο θέσεις ώστε να βρει τους αντικαταστάτες τους.

Πηγή: tvxshttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα