"Xρυσός Σκούφος" για Μποτρίνι, 2 αστέρια Michelin για Σπονδή. Και όμως συνέβη!

16:16 17/3/2013 - Πηγή: TVNea
Πριν λίγες μέρες στα βραβεία Αθηνοράματος το Etrusco πέρασε για πρώτη φορά στη πρώτη θέση, την οποία και έχασε η Σπονδή μετά από 12 σερί χρόνια. Σίγουρα κάποιοι το είδαν θετικά και κάποιοι άλλοι όχι. Αμέσως μετά , ο Michelin ξαναδίνει 2 αστέρια στη Σπονδή κρατώντας την με διαφορά πρώτη στην Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι και τα 2 εστιατόρια είναι κορυφαία και δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Μεγάλος νικητής
της βραδιάς των βραβείων "Xρυσοί Σκόυφοι" ο Έκτορας Μποτρίνι, που με το «Etrusco» του στην Κέρκυρα χαρίζει στο νησί το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας για το 2013 αλλά και το πρώτο Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Δεν είναι του καθενός να αποδομεί τόσο επιτυχημένα ένα τουριστικό κλισέ όπως οι «γαρίδες Μικρολίμανο» και να τις ανασυνθέτει σε μια σπεσιαλιτέ υψηλής ελληνικής κουζίνας κρυμμένη σε κλαδιά δεντρολίβανου. Ούτε να μετατρέπει ένα παραδοσιακό κερκυραϊκό τσιγαρέλι σε φινετσάτο παγωτό. Ο Έκτορας Μποτρίνι έχει χαράξει σαφή ρότα στα νερά της ελληνικής κουζίνας τα τελευταία τρία χρόνια μελετώντας εις βάθος την τοπική κουζίνα της Κέρκυρας. Κι επειδή δίνει τεράστια σημασία στις πρώτες ύλες, δημιούργησε το δικό του μποστάνι και το δικό του κήπο βρώσιμων λουλουδιών και βοτάνων. Από την άλλη, η ερευνητική του ομάδα –σε μια κουζίνα εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της μαγειρικής τεχνολογίας– αξιοποιεί ιδέες και πρώτες ύλες σε ευφάνταστες conceptual σπεσιαλιτέ. Το «Etrusco» εξελίσσεται συνεχώς και οδηγεί τον Έκτορα Μποτρίνι σε μια θριαμβευτική πρωτιά το 2013.
Πηγή: athinorama.gr

Η Σπονδή διατηρεί τα δύο της αστέρια, σε μια εντυπωσιακή και σπάνια κίνηση του οδηγού!
Η αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή αντέχει και προοδεύει, με βάση τις κρίσεις του οδηγού Michelin, παρά την κρίση και αντίθετα από τα μηνύματα υποχώρησης που μπορεί κανείς να διαβάσει στα προχθεσινά αποτελέσματα των Χρυσών Σκούφων. Ο Michelin σε μια σπάνια, ίσως και πρωτοφανή κίνησή του απονέμει και πάλι δύο αστέρια στην Σπονδή, παρά την πάγια πολιτική του που θέλει η αποχώρηση ενός σεφ από ένα αστεράτο εστιατόριο να συνεπάγεται τον αυτόματο υποβιβασμό του κατά ένα αστέρι. Η κίνηση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης και ηχηρό μήνυμα. Ο Απόστολος Τραστέλης, εμφανώς ικανοποιημένος, δήλωσε: «Αυτή η τόσο σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης του Michelin και η αναγνώριση των προσπαθειών μας στην Σπονδή, αλλά και στα δύο Hytra, είναι μόνο η αρχή μιας σειράς κινήσεων που θα ανακοινώσουμε στην πορεία».
Πηγή: fnl-guide.com
Keywords
Τυχαία Θέματα