Video: Η «κατάρα» της Eurovision!

13:31 20/5/2013 - Πηγή: TVNea

Μυστήριο, θάνατοι, δυστυχήματα, αυτοκτονίες και δολοφονίες με φόντο τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού

Ατυχήματα και ατυχίες, δυστυχήματα, δολοφονίες και αιφνίδιοι θάνατοι, ειδήσεις σοκ καλυμμένες με ένα πέπλο μυστηρίου που άφησαν άφωνους τους φαν της Γιουροβίζιον. Τραγικά γεγονότα που κάνουν κάποιους να μιλούν για την «κατάρα» της Γιουροβίζιον! Αν μελετήσει κανείς τον θεσμό της Γιουροβίζιον, θα δει πως είναι γεμάτοι με τέτοια περιστατικά. Ας τα
δούμε ένα – ένα.

Ο Ted Gardestad, εκπροσώπησε την Σουηδία το 1979. Μετά την συμμετοχή του στον διαγωνισμό το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση της δολοφονίας του Ουλωφ Πάλμε καθώς ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους που τελικά αθωώθηκε. Το 1997 σόκαρε τους θαυμαστές του σε όλη την Ευρώπη καθώς μετά από χρόνια κατάθλιψη και πολυετή εγκλεισμό του σε ψυχιατρικά ιδρύματα έπεσε στις γραμμές του τρένου και σκοτώθηκε!
Οι Hoffman & Hoffman εκπροσώπησαν το 1983 τη Γερμανία. Έναν χρόνο αργότερα, το 1984 ο ένας από τα δύο αδέλφια αυτοκτόνησε σε ένα ξενοδοχείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Στο σημείωμα που άφησε έγραφε: «Φεύγω από την ζωή γιατί απογοητεύτηκα από την θέση που φέραμε στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον».

Ο Zαν Ζακ εκπροσώπησε το Μονακό το 1969. Ήταν ο νεότερος τραγουδιστής στην ιστορία του Διαγωνισμού, μόλις 12 ετών, καθώς τότε δεν υπήρχε όριο ηλικίας αλλά ούτε και η Γιουροβίζιον Τζούνιορ φυσικά. Ο μικρός Ζαν Ζακ σκοτώθηκε έναν χρόνο αργότερα σε αεροπορικό δυστύχημα!

Η Μία Μαρτίνι εκπροσώπησε την Ιταλία το 1977 και το 1992. Ήταν μια από τις σημαντικότερες Ιταλίδες τραγουδίστριες. Τρία χρόνια μετά την δεύτερη συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, και ενώ η καριέρα της ήταν στο απόγειο της, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της την βραδιά του τελικού της Γιουροβίζιον το 1995, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Πολλοί μίλησαν για αυτοκτονία.

Ο Κάρλος Παγιάου εκπροσώπησε την Πορτογαλία το 1981. Στις 22 Αυγούστου 1988 μετά από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Λίγα χρόνια αργότερα, κατά την εκταφή του οι συγγενείς και οι φίλοι του έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Επρόκειτο για νεκροφάνεια και η στάση του σώματός του δήλωνε ότι προσπαθούσε να βγει στην επιφάνεια.

Το 1971 και 1972 η Σουηδία εκπροσωπήθηκε από τους FAMILY FOUR. Ο Πιέρ Ισακσόν, το ένα μέλος του συγκροτήματος στις 28 Σεπτεμβρίου 1994, πνίγηκε στο ναυάγιο του Πλοίου Εστόνια, στην Βαλτική Θάλασσα.

Η Μόνικα Σεττερλουντ εκπροσώπησε την Σουηδία το 1963. Λίγο πριν τον διαγωνισμό είχε ένα σοβαρό ατύχημα και κυκλοφορούσε με μπαστούνι που την ώρα του διαγωνισμού είχε ακουμπήσει πίσω από την σκηνή. Πρόπερσι, στις 12 Μαίου 2005, κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της στη Σουηδία μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε.

Οι Σόφι & Μάγκαλυ εκπροσώπησαν το Λουξεμβούργο το 1980. Αρκετά χρόνια μετά τον διαγωνισμό η μία από τις δύο δίδυμες αδελφές, η Σόφι πέθανε χτυπημένη από το AIDS. Από τότε η Μάγκαλυ κλείστηκε στον εαυτό της και έπαθε κατάθλιψη. Ελάχιστοι την έχουν δει από τον Απρίλιο του 1996, καθώς μένει μόνη, σε ένα σπίτι με κλειστά παντζούρια και δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ έξω.
Keywords
Τυχαία Θέματα