TOP TV: Είδαμε την πρώτη εκπομπή της Μελέτη! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ!

16:00 11/10/2014 - Πηγή: TVNea

Συνέντευξη τύπου και avant premiere του πρώτου επεισοδίου της νέας εκπομπής του “Ε TV” και της Ελεονώρας Μελέτη με τίτλο #hashtag, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο St. George Lycabettus στο Κολωνάκι. Δημοσιογράφοι αλλά και άνθρωποι των μέσων παρευρέθησαν στην πρόσκληση του σταθμού, για να δούμε όλοι μαζί το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής… πριν βγει στον τηλεοπτικό αέρα.
Λίγα λόγια για την εκπομπή
Το "#hashtag", ασχολείται με θέματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα
ή και το εξωτερικό, είτε αυτά πηγάζουν από την άμεση επικαιρότητα, είτε αυτά αφορούν σε έρευνες γενικότερων θεμάτων, από όλους τους χώρους, δίχως ταμπέλες, ταμπού και στεγανά.
Όπως ήδη ξέρουμε το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής θα μεταδοθεί την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στις 23:00 και η πρώτη λέξη που θα ερευνηθεί θα είναι η λέξη «ελευθερία». Η Ελεονώρα μαζί με τον αρχισυντάκτη της εκπομπής Θέμη Μάλλη και τους συντελεστές της εκπομπής, για τις ανάγκες του πρώτου επεισοδίου, παρευρέθησαν στο Άμστερνταμ, την πόλη με τις περισσότερες ελευθερίες, σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Monde".
Πριν όμως από αυτή την εκπομπή το “Ε TV” θα προβάλλει άλλες δύο εκπομπές στις 21 και 28 Οκτωβρίου. Οι δύο αυτές εκπομπές θα είναι αφιερωματικές και θα αφορούν στην παρουσιάστρια και την πορεία της στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια της καριέρας της και στο concept της εκπομπής.
Πως μου φάνηκε η πρώτη εκπομπή
Καταρχήν το “#hashtag” είναι μια εκπομπή έρευνας, ότι και αν σημαίνει αυτό. Δεν είναι μια εκπομπή που θα σε κάνει να χαμογελάσεις και να χαρείς… αλλά θα σε κάνει να προβληματιστείς και να σκεφτείς. Σου δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ζωή σου, αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που βιώνεις καθημερινά… απλά μέσα από μία λέξη! Μερικές φορές με «σκληρό» τρόπο, αλλά έτσι είναι η ζωή… σκληρή!
Είναι μια εκπομπή έρευνας με καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα, χωρίς να είναι κουραστική ή αποστειρωμένη, αφού η βιωματική εμπειρία της παρουσιάστριας δίνει πνοή στο #hashtag που αναλύει. Και ο στόχος της εκπομπής είναι φανερός. Δεν θέλει να δώσει «μασημένη τροφή» στο τηλεοπτικό κοινό, αλλά να τον κάνει να σκεφτεί, να προβληματιστεί και να είναι συνεχώς σε μία διλημματική κατάσταση!
Η αλήθεια είναι ότι η εκπομπή είναι αρκετά προχωρημένη για τα ελληνικά δεδομένα, κάτι που έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Θέλω να πιστεύω ότι το τηλεοπτικό κοινό που λέει ότι έχει βαρεθεί τις εκπομπές που του «σερβίρουν» στην ελληνική τηλεόραση και τις αποκαλεί «σκουπίδια», να είναι ώριμο πια για να δει και να αγαπήσει μια εκπομπή που μπορεί να τον κάνει να σκεφτεί!
Όσο αναφορά στα τεχνικά κομμάτια της εκπομπής, αυτό που θα βλέπει κάθε εβδομάδα το κοινό θα είναι ένα αυτοτελές επεισόδιο με κινηματογραφικές προδιαγραφές εικόνας, ήχου και εφέ… που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ξένες παραγωγές.
Η πρώτη εκπομπή σε αρκετά σημεία μπορεί να σοκάρει, αφού η λέξη «ελευθερία» την οδηγεί στο δρόμο των ναρκωτικών, των drag queens, των γκέι ζευγαριών, στα εγκλήματα, στις φυλακές και στην ελευθερία του σεξ στο Άμστερνταμ… αλλά πίσω από την εικόνα, πάντα υπάρχει και ένα μήνυμα. Αρκεί να μπορέσει ο τηλεθεατής να το εντοπίσει, να το σκεφτεί και να το κάνει κτήμα του!
Ελεονώρα Μελέτη

Η Ελεονώρα με την εκπομπή αυτή επιστρέφει από εκεί που ξεκίνησε και αν μου επιτρέπεται, από εκεί που της αξίζει να είναι. Από το ρεπορτάζ, την έρευνα, την καθαρή και αθάνατη δημοσιογραφία. Ανταπεξέρχεται με πλήρη σοβαρότητα στα «νέα» της καθήκοντα και πείθει τους πάντες για την αξία της.
Ολοκληρώνοντας
Μια πολύ εμπνευσμένη εκπομπή που θα αποτελέσει μια διαφορετική πρόταση στο συνεχές «copy paste» πανομοιότυπων εκπομπών της φετινής τηλεοπτικής σεζόν! Μια όαση στην ξηρασία των νέων ιδεών στην τηλεόραση! Αξίζει να δείτε αυτή την εκπομπή. Φέτος προβλέπω ότι η Ελεονώρα θα γίνει... #hashtag.
Για παρατηρήσεις, σχόλια, πληροφορίες... μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου:Facebook: Χρήστος ΑϊβαλιώτηςE-mail: [email protected]://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα