Sleepin Pillow για Eurovision 2016?Και μετά τί...;

15:18 21/12/2015 - Πηγή: TVNea
Aπό το τέλος του καλοκαιριού η ΕΡΤ αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην 61η Eurovision-διαρρέοντας ότι η χώρα μας θα δώσει το παρόν και στον επόμενο διαγωνισμό Ευρωπαικόύ τραγουδιού στη Σουηδία τον ερχόμενο Μάιο- διαλύοντας κάθε αμφιβολία και κακοήθεια ορισμένων δημοσιογράφων ιδιωτικών καναλιών ότι, λόγω "αριστερής κυβέρνησης", θα υπάρξει αποχή. Μάλιστα, τη μετάδοση θα αναλάβει η ΕΡΤ2, η οποία είναι πλέον το ψυχαγωγικό κρατικό κανάλι,
σε αντιδιαστολή με την -πιο ενημερωτικού χαρακτήρα- ΕΡΤ1. Εξάλλου ως γνωστόν ο εν λόγω διαγωνισμός τραγουδιού είναι κάθε χρόνο στα 5 προγράμματα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση (συχνά φθάνοντας στην πρώτη θέση), αποφέροντας στην ΕΡΤ έσοδα, ευρύτατο τηλεοπτικό κοινό, αλλά και την αίγλη ενός πανευρωπαϊκού προγράμματος
Ο πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης κος Διονύσης Τσακνής, αξιόλογος καλλιτέχνης και συναφής με τη Γιουροβίζιον στο ότι η πρώην σύζυγός του, κα Μαρίνα Λαχανά, η γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός και διευθύνουσα σύμβουλος της ελληνικής ραδιοφωνίας, βρέθηκε πολλές φορές σε επιτροπές της ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού μας (1991, 2011, 2012, 2013, ίσως κι άλλες) και στήριξε τον διαγωνισμό, κάνοντας κάποιες χρονιές και τη ραδιοφωνική μετάδοσή του από το Δεύτερο Πρόγραμμα.
Τα ονόματα που «έπεσαν στο τραπέζι» φαίνεται να προέρχονται από τον λεγόμενο «έντεχνο» ή «ποιοτικό» χώρο εν αντιθέσι με ότι η Ελλάδα έως τώρα ακολουθούσε,κάτι που δεν το αναφέρουμε ως απαραίτητα κακό.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει , σε πρώτη φάση έγινε προσέγγιση στους: Νατάσα Μποφίλιου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Πάνο Μουζουράκη, Μαρίζα Ρίζου και Ειρήνη Σκυλακάκη. Τελεαυταία προστέθηκε και το όνομα της Μελίνας Ασλανίδου. Από την πλευρά των φαν (ίσως και των δισκογραφικών, για να γίνεται ντόρος) ακούστηκαν τα ονόματα της Ελένης Φουρέιρα, της Ντέμυ και της Τάμτα.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ακούγεται πολύ έντονα το όνομα μιας μουσικής μπάντας από τη Βόρεια Ελλάδα,των Sleepin Pillow, με ειδίκευση στο ψυχεδελικό ροκ (μαζί με έθνικ ελληνικά και ανατολίτικα στοιχεία).Οι πληροφορίες που υπάρχουν μιλούν για "απ ευθείας ανάθεση"..
Δεν είμαστε σε θέση ούτε να το επιβεβαιώσουμε, ούτε να το διαψεύσουμε, διατηρούμε, ωστόσο, αρκετές επιφυλάξεις για το κατά πόσον το συγκεκριμένο μουσικό είδος, κατά τα άλλα αξιολογότατο, θα μπορούσε να φέρει μια καλή θέση στην Ελλάδα, ούτε καν στον ημιτελικό. Ίσως ήρθε η αποφράδα ημέρα που θα δούμε την Ελλάδα εκτός τελικού, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ από το 2004, οπότε τέθηκε σε ισχύ το εν λόγω σύστημα.
Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων από την ΕΡΤ, ευχόμαστε να σκεφθούν καλά πρίν αποφασίσουν.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα