Reuters: Το λουκέτο αποτελεί άμεσο κίνδυνο για την κυβέρνηση

18:41 12/6/2013 - Πηγή: TVNea
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με εσωτερικές έριδες και διαμαρτυρίες μετά την απόφασή της για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου στις αναδυόμενες αγορές, σχολιάζει το πρακτορείο Reuters σε άρθρο για τις ραγδαίες εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτές οι εξελίξεις σε συνδυασμό με την καθυστέρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων,
αντιστρέφουν το θετικό κλίμα απέναντι στην Ελλάδα, που είχε ωθήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να πει ότι ήρθε το τέλος του «Grexit» και να ανακοινώσει το «Grecovery».

Το πρακτορείο αναφέρεται στην γενική απεργία που προκήρυξαν για αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αλλά και στην απεργία διαρκείας των δημοσιογράφων, ενώ επικαλούμενο απόψεις αναλυτών, επισημαίνει πως το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί πιο άμεσο κίνδυνο για την κυβέρνηση από την υποβάθμιση του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, παρότι πολλοί Έλληνες δεν τρέφουν μεγάλη εκτίμηση για το κρατικό κανάλι και τους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης, η ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης προκάλεσε κύμα αγανάκτησης. Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, ότι η απόφαση για το λουκέτο στην ΕΡΤ προκάλεσε ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με την απόφαση.

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς στην Ελλάδα συρθεί πίσω πάνω από 10 τοις εκατό μετά την Αθήνα απέτυχε να πουλήσει κρατική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ, τη Δευτέρα, βάζοντας σε κίνδυνο τους στόχους διάσωσης που λείπουν.

newsbeast
Keywords
Τυχαία Θέματα