Oλονύκτιες διαπραγματεύσεις στη Βουλή

13:56 4/11/2011 - Πηγή: TVNea
Συνεχίζονται οι διεργασίες.Μία από τα ίδια στο πολιτικό σκηνικό,με τον Παπανδρέου να 'πείθει' αρκετούς βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης.Σκηνικό πόλωσης με στόχο την αποτροπή κατέρρευσης των 2 κομμάτων.
Σχεδόν 12 ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου το κλίμα δείχνει να αλλάζει.
Η
ζυγαριά φαίνεται να γέρνει προς την πλευρά Παπανδρέου χωρίς βέβαια ακόμα κανείς να γνωρίζει αν υπάρχουν διαβεβαιώσεις από τον ίδιο ή το περιβάλλον του ότι ικανοποιεί το αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Ακόμα και βουλευτές οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες έδειχναν να
είναι αμετακίνητοι στην απόφασή τους να καταψηφίσουν την κυβέρνηση, τώρα δείχνουν να είναι πρόθυμοι να πουν το ναι αλλά με βαριά καρδιά...

Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ άσχημο. Ειδικά μετά από όσα ακολούθησαν χθες με την ολοκλήρωση της ομιλίας Παπανδρέου στην Κ.Ο οι βουλευτές πιστεύουν ότι το ναι που θα πουν πολύ απλά δεν θα βυθίσει την χώρα στην ακυβερνησία.
Το άλλο σενάριο που υπάρχει είναι ότι ο κ. Παπανδρέου θα είναι πρωθυπουργός με ημερομηνία λήξης και πολύ σύντομη και απλά θα είναι εκείνος που θα ρυθμίσει τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην κυβέρνηση εθνικης ενότητας και ότι θα φύγει "ως πρωθυπουργός" και όχι ταπεινωμένος.


Keywords
Τυχαία Θέματα