O Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει τραχανά

10:55 30/3/2011 - Πηγή: TVNea
Φτιάχνει τραχανά στην Πανόρμου, αγοράζει προφιτερόλ στη Σεβαστουπόλεως, μαγειρεύει γλυκόξινο στην πλατεία...Την Κυριακή 4 Απριλίου 2011, στις 19:00, o σεφ Βασίλης Καλλίδης, μας προσκαλεί σε μια ακόμη βόλτα, στις πιο νόστιμες γωνιές της Αθήνας, μέσα από το "Food and the City", αυτή τη φορά στους Αμπελόκηπους.
Ο Καλλίδης ξεκινά την περιήγηση στην περιοχή δοκιμάζοντας ένα ιδιαίτερο burger σε ένα εστιατόριο με στυλ
Νέας Υόρκης και σύντομα, ξεφεύγει για λίγο από τα σύνορα των Αμπελοκήπων για να επισκεφτεί την Εθνική Γλυπτοθήκη στο Πάρκο Στρατού στο Γουδί.
Επιστρέφει στην καρδιά της περιοχής -την οδό Σεβαστουπόλεως- για να κάνει τα ψώνια της ημέρας. Σ’ αυτή τη γειτονιά βρίσκεις τα πάντα: κρητικά προϊόντα, διάσημα προφιτερόλ, κρασιά, βιολογικά προϊόντα, φρέσκα λαχανικά, φρέσκο ζυμωτό ψωμί, αλλά και ό,τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις σούσι ή ακόμη κι ένα αυθεντικό ινδικό φαγητό. Έτσι, μπαίνει σε ένα κατάστημα με ασιατικά προϊόντα, ψωνίζει και πηγαίνει στην πλατεία της γειτονιάς για να μαγειρέψει επί τόπου κινέζικο γλυκόξινο χοιρινό.
Η βόλτα σχεδόν έχει τελειώσει αλλά ο Βασίλης δεν θέλει να χάσει την εμπειρία ενός μαγειρέματος σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας. Έτσι, στήνει μια αυτοσχέδια υπαίθρια κουζίνα στην οδό Πανόρμου και μαγειρεύει τραχανά για τους περαστικούς.

Keywords
Αναζητήσεις
καλλιδης αμπελοκηποι, βασιλης καλλιδης τραχανας
Τυχαία Θέματα